Španski mediiji: Neymar godišnje zaradi više nego svi igrači Atalante skupa
Foto: EPA

Sutra meč između PSG-a i Atalante

Španski mediiji: Neymar godišnje zaradi više nego svi igrači Atalante skupa

S. Bošković

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka u Lisabonu snage će odmjeriti Atalanta i PSG.

Naravno, svima je jasno da je francuski prvak ogroman favorit, te da će biti iznenađenje ako talijanska momčad izbori plasman u finale Lige prvaka.

Naravno, kao i uvijek pred utakmice Davida i Golijata uspoređuju se razne statistike i cijene igrača, a sada su španski mediji pronašli jednu veoma zanimljivu.

Naime, prema njima Neymar, fudbaler bogatog tima iz Pariza, godišnje zarađuje oko 39 miliona eura.

S druge strane se nalazi čitava ekipa Atalante, a ukupna plaća svih igrača, prema procjenama, iznosi između 33 i 39 miliona eura.

"Najbogatiji" u timu iz Bergama su Duvan Zapata i Luis Muriel koji po sezoni zarade oko 1.2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Velika razlika između ove dvije ekipe je i na sajtu Transfermarkt. Na ovom portalu ukupna vrijednosti Parižana se procjenjuje na 801.45 miliona eura, dok je vrijednost igrača Atalante 261.7 miliona eura.

No, ovakve cifre ne vrijede puno kad se 90 minuta igra na sve ili ništa.

Top Komentari

user1590671591
**** vas ko glupa,pa pisali ste o ovome
5 1
Maestro
Vidit ćemo kako će igrati može li opravdati bar jedan dio plate koja je prevelika i dalje mislim da ne postoji igrač koji zaslužuje ovolika primanja
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi