Španski mediji najavljuju povratak Josea Mourinha u La Ligu

Čeka se zvanična potvrda?

Španski mediji najavljuju povratak Josea Mourinha u La Ligu

E. Škorić

Jose Mourinho bi ubrzo mogao da se vrati trenerskom poslu.

Portugalski stručnjak je krajem prošle godine smijenjen u Manchester Unitedu i od tada je bez trenerskog angažmana, no sve je izvjesnije da ćemo Posebnog naredne sezone gledati u ligaškom nogometu.

Poslovni partner vlasnika Valencije i njegov agent, Jorge Mendes, navodno je nagovorio Mourinha da preuzme Valenciju.

Španski mediji najavljuju povratak Mourinha u La Ligu, gdje je svojevremeno vodio Real Madrid i bit će zanimljivo ukoliko bi Portugalac uistinu stigao na Mestallu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kandidat za klupu Valencije je i Arsene Wenger, spominje se i bivši igrač David Albelda, no Mourinho djeluje kao sigurnija opcija, ali čekamo da se sva priča završi nekim zvaničnim informacijama.

Osim Reala i Manchester Uniteda, Mourinho je u karijeri vodio Chelsea, Inter, Porto... Osvajao je Ligu prvaka s Portom i Interom i to se smatra njegovim najvećim uspjehom, a najveći trag je ostavio u Chelseaju i Interu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi