Naslovi španskih medija sve govore o Njemačkoj!

Japan pobijedio Španiju

Naslovi španskih medija sve govore o Njemačkoj!

Admin Čaušević

Raspleti u grupama E i F donijela su oproštaj reprezentacija koja su bile među prvim favoritima za osvajanje Svjetskog prvenstva. Umjesto da razmišljaju o narednom protivniku od večeras pakuju kofere i vraćaju se u Evropu.

Nakon Belgije od Mundijala u Kataru se oprostila i Njemačka koja je mogla kući poslati Španiju, ali je pokazala gospodske manire i osvjetala obraz bez obzira na ispadanje.

Poslije prvog poluvremena Njemačka i Španija su bili u osmini finala. Evropske selekcije si imale po 1:0 protiv Kostarike, odnosno Japana i ništa nije upućivalo na to da će ispasti.

U drugom poluvremenu uslijedila je nevjerovatna drama. Prvo je Japan preokrenuo. Posebno je bio diskutabilan drugi gol Tanake u 51. minuti jer je nekoliko minuta pregledano da li je lopta prešla gol-liniju ili ne. Na kraju je gol priznat.

Generalni dojam je da je Crna furija mnogo kalukulisala protiv Samuraja i na kraju se provukla na iglene uši i to zahvaljujući Njemačkoj.

Oglasi

Španci nisu uspjeli do kraja stići do gola pa su izgubili sa 2:1, dok su Nijemci pobijedili Kostariku sa 4:2 i to poslije preokreta.

Naime, Tacosi su uspjeli preokrenuti u jednom trenutku i povesti sa 2:1, ali je onda na scenu ustupio Havertz koji postiže dva gola za 3:2 Elfa, a tačku na i stavio je Fullkrug.

Ugledna Marca se zahvalila Njemačkoj na pobjedi, posebno Havertzu, režiseru preokreta

Upravo su najutjecajniji španski mediji veliku zahvalnost posvetili Havertzu i to na njemačkom jeziku.

"Hvala Njemačka, hvala Havertz", naslov je na Marci, dok je AS poručio: "Hvala, gospodine Havertz."

Njemački mediji poput uglednog Kickera su mirno podnijeli ispadanje što i govori "normalan" naslov: "Njemačka eliminisana sa Svjetskog prvenstva zbog pobjede Japana."

Poruku zahvale "gospodinu Havertzu" koji je postigao dva gola je poslao i madridski AS

Španija je na kraju završila kao druga u grupi te će igrati protiv Maroka u osmini finala, dok će prvoplasirani Japan igrati protiv Hrvatske što Vatrenim pruža dobru priliku da dođe do četvrtfinala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za Njemačku koja je na najbolji mogući način pokazala šta je fair-play je ovo drugo uzastopno ispadanje sa Mundijala u grupnoj fazi što svakako može zvučati zabrinjavajuće.

Panceri su domaćini narednog Evropskog prvenstva, neće igrati kvalifikacije pa će Hansi Flick pod uslovom da ostane selektor imati dovoljno vremena da pripremi reprezentaciju za turnir najboljih reprezentacija Starog kontinenta.  

Top Komentari

ZE072
cuj "crna furija" hahahhahahahha
5 0
axel42
E tačno se trebaju zahvaliti Njemačkoj! Bukvalno tako i jeste! Gledam njemačke medije, ljudi objektivno pišu i samo sebe kritikuju! Mogu zamisliti španske novine, da su Nijemci od 70. minute prestali igrati fudbal.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi