Nijemci ispali, Španci hodali po tankom ledu, a najviše razloga za slavlje imaju Hrvati
Njemačka napušta takmičenje u grupnoj fazi već drugo Svjetsko prvenstvo u nizu.

Okončano takmičenje u grupi E

Nijemci ispali, Španci hodali po tankom ledu, a najviše razloga za slavlje imaju Hrvati

E. Ganibegović

Novo veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu - Njemačka je ispala. A iz grupe E dalje ide Japan i to kao prvoplasirani, dok je druga završila Španija.

U okviru 3. kola Svjetskog prvenstva u Kataru u grupi E Japan je s 2:1 savladao Španiju, dok je Njemačka bila bolja od Kostarike s 4:2, ali uzalud.

Nakon prvih poluvremena sve je bilo očekivano. Španija je pogotkom Morate vodila protiv Japana, dok je Njemačka golom Gnabryja imala prednost protiv Kostarike i u tom momentu su dvije evropske selekcije u džepu imale osminu finala.

Ipak, otvaranje drugog dijela kao iz snova za Japan, a kao iz noćne more za Njemačku - Doan i Tanaka donijeli su preokret Japanu i u konačnici pobjedu, a posebno je kontroverzan bio drugi gol Japana. 

Tada je i Kostarika preokrenula protiv Njemačke golovima Tejede i Vargasa i u tom momentu su na tabeli uživo prvi i drugi bili Japan i Kostarika.

Oglasi

Nijemci su ipak preko Havertza koji je postigao dva gola stigli do preokreta i pobjede koju je ovjerio Fullkrug, no to im nije mnogo značilo jer Španci nisu uspjeli da izjednače protiv Japana.

Ovakvim raspletom u E grupi najviše mogu biti zadovoljni Hrvati koji će tako u osmini finala igrati protiv Japana, a ne protiv Španije.

# TIM UTA BOD GR
1. Japan 3 6 4:3
2. Španija 3 4 9:3
3. Njemačka 3 4 6:5
4. Kostarika 3 3 3:11

Crvena furija će tako na megdan Maroku u osmini finala, dok je Njemačka uz Belgiju i Dansku treća reprezentacija s renomeom koja će u ranoj fazi napustiti takmičenje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo, grupa E:

Japan - Španija 2:1 (Doan 48', Tanaka 51'; Morata 13')
Njemačka - Kostarika 4:2 (Gnabry 10', Havertz 73', 85', Fullkrug 90'; Tejeda 58', Vargas 70')

Top Komentari

sarayson
Da su Nijemci vise brunuli o igri i fudbalu a manje o politici i glupostima lgbt propagandi bolje bi prosli. Dohakalo im.
15 3
plemic
znaju španjolci tko je luka modrić i ekipa, namjerno izgubili da ih zaobiđu.
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi