Španski mediji tvrde: Igrač Reala za nekoliko dana prelazi u redove gradskog rivala
Llorente je ove sezone u LaLigi odigrao samo sedam utakmica

Konačno dobre vijesti za upravu Reala

Španski mediji tvrde: Igrač Reala za nekoliko dana prelazi u redove gradskog rivala

S. Pašalić

Nakon što su svoj odlazak iz kluba potvrdili Antoine Griezmann i Diego Godin, a za još nekoliko igrača postoji interes drugih klubova, Atletico Madrid je odlučio i da krene u potragu za pojačanjima.

Atletico nije morao daleko ići pa tako Cadena Cope prenosi da je potpisivanje Marcosa Llorentea iz Reala u završnima fazama.

Llorente nikada nije bio standardan u prvoj postavi u Realu, a ove sezone je odigrao ukupno 16 utakmica u svim takmičenjima te je postigao 2 gola.

Ipak, nekoliko klubova je pokazalo interes da ga dovede u svoje redove, između ostalih Manchester United i Arsenal.

U Atleticu se pribojavaju da bi se za Rodrija mogla aktivirati klauzula od 70 miliona eura, te da bi on mogao napustit ovaj kluba.

Zato su zbog njegovog eventualnog odlaska, te Griezmanna i Godina, koji su već napustili Madrid, ovaj klub najavio kupovinu čak šest igrača, a među njima je i dijete Reala, Marcos Llorente.

Navodno će na Santiago Bernabeu stići ponuda od 40 miliona eura, a 24-godišnji veznjak bi trebao biti realizovan u narednih nekoliko dana, tvrde španski mediji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi