Španski prvoligaš nije previše zagrijan za Salihovića
Foto: EPA

Sejad je ponuđen, ali...

Španski prvoligaš nije previše zagrijan za Salihovića

Sejad Salihović je, prema natpisima pojedinih španskih medija, ponuđen Sportingu iz Gijona. 

Bivši član reprezentacije BiH je slobodan igrač otkako se krajem 2016. godine razišao sa Beijing Rehneom, međutim novu sredinu još uvijek nije pronašao.

Posljednji u nizu klubova s kojima se Salihović povezuje je španski prvoligaš Sporting kojem je navodno ponuđen. Iako je trener Rubi u potrazi za tehnički potkovanim veznim fudbalerom, tim iz Gijona je navodno za sada isključio opciju angažovanja Salihovića i šanse da se realizuje transfer su minimalne. 

Najveći trag u karijeri Salihović je ostavio u Hoffenheimu za koji je nastupao od 2006. do 2015. godine. U tom periodu je za Hoffenheim odigrao 249 utakmice, postigavši pritom 67 golova uz 61 asistenciju. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Salihović nakon povratka iz Kine namjerava ponovno zaigrati na visokom nivou. Nedavno je izjavio da mu je san da ponovo obuče dres Herthe, jer u Berlinu mu žive porodica i prijatelji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti