Španski veteran postigao gol sezone?

Fantastičan potez igrača Gornika

Španski veteran postigao gol sezone?

S. Pašalić
Teme:

Utakmica koja je odigrana ove subote u poljskom prvenstvu između Gornika i Zaglebije donijela je gol koji ulazi u konkurenciju za najljepši ove sezone.

Pri rezultatu 1:1 igrač Gornika Igor Angulo se nalazio u šesnaestercu gostiju te je u trenutku kada je bio okrenut leđima prema golu primio loptu i bez puno razmišljanja makazicama postigao prelijep gol za 2:1.

Bio je to i pobjednički gol za ekipu Gornika koji ne stoji baš najbolje u prvenstvu i nalaze se na 14. mjestu lige od ukupno 16 ekipa.

Igor Angulo je ponikao u Athletic Bilbaou, ali je odigrao samo četiri utakmice, te je kasnije igrao za mnoge timove iz španske druge lige kao i timeove iz drugih država. Najbolje se snašao u Gorniku za koji je od 2016. godine odigrao 85 utakmica i postigao 52 gola.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije