Poznati klub se pohvalio cijenama hrane na stadionu: Za neke države je prava sića, za neke luksuz

Jedan od glavnih prihoda

Poznati klub se pohvalio cijenama hrane na stadionu: Za neke države je prava sića, za neke luksuz

H. Zilić

Hrana i piće sastavni sudio na stadionima za vrijeme utakmice.

Organizatori se potrude da domaći i gostujući navijači nešto pojedu i popiju, ali na nekim stadionima te cijene prelaze svaku mjeru.

Češki gigant Sparta iz Praga pohvalila se cijenama hot doga na svom stadionu koji je ipak u razini normalnih cijena.

Naime, hot dog na utakmicama Sparte košta 90 kruna, što je oko 7 KM, ali uporedu sa nekim drugim stadionima to je sića.

Primjera radi 90 čeških kruna je oko tri birtanske funte, a na stadionima u Engleskoj u nižim ligama sendvič dostiže cijenu oko pet funti, dok cijene u Premiershipu još više rastu.

Oglasi

Češka je poznata zemlja po pivama tako da čašu piva možete dobiti za 30-50 čeških kruna što je oko 4 KM.

Dakle, gledajući prema bh. valuti da bi uz sendvič ili hot dog te čašu piva gledali meč najjačih klubova u Češkoj treba vam oko 15 KM.

Hrana i piće su jedan od glavnih prihoda na stadionima u Češkoj, a gledajući ostale cijene opet se Sparta dobro drži, naravno dosta toga ovisi i o standardu u državi.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Interesantno da cu cijene iste i za prvenstvene, ali i evropske utakmice, što je svakako nesvakidašnje na evropskim stadionima.

Stadion u Pragu zna često biti ispunjen tako da sa te strane gledano, cijene koje nudi Sparta postaju veoma isplative za klub u konačnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi