Sramotan potez tokom ruskog derbija: "Cijela nam je liga sada osramoćena"

Nesportski gest

Sramotan potez tokom ruskog derbija: "Cijela nam je liga sada osramoćena"

E. Škorić

Ruski nogometaš Alexander Sobolev izvinio se za svoje ponašanje tokom moskovskog derbija, kada je prema svom suparniku uputio nepristojan gest, uhvativši se za međunožje.

U 66. minuti moskovskog derbija između Spartaka i CSKA dogodio se bizaran trenutak. Za loptu su se borili Aleksander Sobolev i Willyan.

Nakon duela domaći nogometaš je nepristojno gestikulirao prema protivniku uhvativši se za penis. Brazilac je odgovorio isto.

Sudija je obojici dao direktne crvene kartone, pa su od 66. minute timovi igrali sa desetoricom na terenu.

"Ispričavam se svima koji su bili na stadionu, gledali utakmicu na televiziji, zbog svog nedoličnog ponašanja! Ove emocije i ono što sam napravio je jednostavno nedopustivo! Razumijem da su na tribinama bila djeca, žene i svi navijači koji vole nogomet. Obećavam da se to više neće dogoditi. Stvarno mi je žao", rekao je Alexander Sobolev kasnije.

Vadim Guščin, sportski psiholog kojeg je "Sport-express" upitao za komentar slučaja, ne vjeruje u iskrenost igračeve isprike.

"Ovdje bismo trebali govoriti o jako dugoj suspenziji, jer je stvarno cijela liga, sav naš nogomet osramoćen".

Spartak je u derbiju Rusije i njenog glavnog grada slavio sa 2:1 protiv CSKA. Prvi pogodak zabili su gosti, no onda su domaćini uzvratili s dva pogotka Quincyja Promesa.

Zenit je lider sa 66 bodova nakon 28 kola, CSKA ima 54, a Spartak 53 boda. S obzirom da su ostala još dva kola, jasno je da je Zenit prvak jer ima odavno nedostižnu prednost, ali ruksi timovi neće igrati u Evropi zbog sankcija koje su im uvedene od početka rata u Ukrajini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi