Fudbalska poslastica u Moskvi: Ruska zima "opalila" Leicester, a onda se zagrijao Patson Daka!
FOTO: EPA

Evropska liga

Fudbalska poslastica u Moskvi: Ruska zima "opalila" Leicester, a onda se zagrijao Patson Daka!

H. Zilić

Treće kolo Evropske lige nastavljeno je večeras spektakularnim duelom u grupi C.

Spartak je dočekao u Moskvi ekipu Leicestera i viđena je prava fudbalska poslastica, a jedan fudbaler je obilježio možda i ovosezonsku Evropa ligu iako smo na startu takmičenja, no krenimo redom.

Gostima iz Engleske nije prijala ruska zima, sporo su se "zagrijavali" što su domaći iskoristili. U 11. minuti Sobolev na asistenciju Bakaeva pogađa za 1:0, da bi Larsson na asistenciju Mosesa u 44. minuti pogodio za 2:0, a onda kreće spektakl napadača gostiju Patsona Dake.

Pomenuti fudbaler je u 45. minuti na dodavanje Ihenacha smanjio na 2:1 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se Daka dobro zagrijao, a već u 48 minuti pogađa za 2:2, opet je asistent bio Ihenacho. Igrala se 54. minuta kada je Daka bio na pravom mjestu nakon asistencije Tielemansa i to je bio preokret Lisica i vodstvo od 2:3.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Daka se tu nije zaustavio i u 79. minuti postiže svoj četvrti pogodak za 2:4, ovaj put asistent je bio Maddison.

Domaći se nisu predavali na showa napadača Leicestera, pa je Sobolev u 86. minuti smanjio na 3:4 svojim drugim golom na utakmici, a drugu asistenciju je upisao Moses, ali to je bilo sve i Leicester je upisao trijumf 3:4 i vrijedna tri boda u pravoj fudbalskoj poslastici.

Top Komentari

Eno30
Dobra utakmica puna golova. Daka mlad igrac i dobar igrac ako ga zaobidzu povrede pred njim je blistava karijera
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi