Znate li gdje je bio Jamie Vardy kada je Ronaldo debitovao za Manchester United?

Niko ni slutio nije kakvu karijeru će napraviti

Znate li gdje je bio Jamie Vardy kada je Ronaldo debitovao za Manchester United?

E. Čaušević

Leicester je jučer na svom terenu pobijedio Manchester United sa 4:2 u meču osmog kola engleskog Premiershipa.

Na King Power stadionu gledali smo jučer sjajnu utakmicu u kojoj je Leicester nakon preokreta uspio da dođe do pobjede.

Gosti su poveli golom Greenwooda u 19. minuti, ali je Tielemans na fantastičan način poravnao na 1:1 desetak minuta kasnije. I onda smo u posljednjih 15 minuta gledali spektakl.

Prvo je Soyuncu pogodio za 2:1 u 78. minuti, ali samo četiri minute kasnije Rashford je poravnao na 1:1.

Onda je na scenu stupio Jamie Vardy koji je već u narednom napadu zabio gol za 3:2. Konačnih 4:2 na ovom odličnom meču postavio je Daka u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon utakmice engleski mediji osvrnuli su se na Cristiana Ronalda koji jučer nije baš blistao. Napravili su zanimljivo poređenje sa 34-godišnjim Vardyjem koji je svoju karijeru "oživio" tek prije osam godina.

Tada je Ronaldo uveliko bio na vrhuncu svoje karijere i igrao je za Real Madrid. Također, engleski mediji prisjetili su se i 2003. godine kada je Portugalac debitovao za Crvene đavole.

Kada je Ronaldo debitova u Premiershipu za United u tom periodu Vardy je imao 22 godine i igrao je za amaterski klub Stocksbridge Park Steels. Tada sigurno niko ni slutio nije kakvu karijeru će ostvariti ovaj napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy je od tada u svojoj profesionalnoj klupskoj karijeri odigrao ukupno 403 utakmice i zabio je 188 golova i dodao 79 asistencija za Leicester i Flletwood Town. Također, odigrao je i 26 mečeva za Englesku i postigao je sedam golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Prvo je Soyuncu pogodio za 2:1 u 78. minuti, ali samo četiri minute kasnije Rashford je poravnao na 1:1. Smjesno koje vi greske pravite u pisanju
7 0
Klicko
A danas je Vardy bolji igrač od njega.Život nekad piše predivne priče
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi