Gdje je Hrvatska, a gdje smo mi?

Spasa nam nema, propasti nećemo

17

Komentari (17)

Hmersad
Agrokor je ulozio blizu milijarde a mozda i vise u Hrvatski sport a Bingo koji je uspio zahvaljujuci Bosanskom patriotizmu? Najveci krivac za bijedu naseg sporta treba preuzeti prvo Bingo,koji bi imao i najvise koristi da je drugacije, pa onda mi sami. Pozdrav
Keno
Kako ste samo naporni vise s ovim hrvatima covjece pa muka mi vise dolaziti na ovu web stranicu. Nemoj te pomisliti da nesto vise hrvate mrzim nego na primjer neku drugu naciju, ali brate muka mi vise dodje od vasih hrvatskih clanaka. Promjenite imu u sportsport.hr i nastavite da znam da vise ne dolazim ovdje
mlacenica1
Cuj ovog. Nisam Hrvat, poserem ih ja... ali o cemu ce se pisati ako ne o finalistima SP u fudbalu koje se zavrsava ni manje ni vise nego sutra? Da neces citati o kosarkaskom prvenstvu BiH koje pocinje u oktobru? Ajde fakat, reci nam ti, sta je to trenutno aktuelno da se prati osim Hrvatske u finalu SP?
Keno
A piseli se toliko o francuskoj?? Ne, zasto ne? Reci mi ti...
Keno
A piseli se toliko o francuskoj?? Ne, zasto ne? Reci mi ti...
casimiro
Ljudi moji,moze li ista bez nacionalizma?toliko smo zatrovani da nam nacionalizam na usi izlazi..Bosna je zemlja u kojoj se pitaju 3 naroda,zemlja u kojoj svaki pozitivan korak bude zaustavljen od strane politike!hrvatska je drzava,drzava svog naroda..Sta se dogovore tako je!kod nas moras udovoljiti bosnjaku,srbinu i hrvatu.svako svoje interese zastupa.Nemamo himnu,nemamo zastavu,nemamo zakon o sportu,nemamo ministarstvo sporta!!Mirvad kuric ministar sporta i kulture,dino begic predsednik fs..cudna je ovo zemlja,po kojoj svi lijece svoje frustracije,a posten covjek ispasta i mora da slusa svakodnevno huskanje medija na nacionalizam.u svemu se trazi proslost!!!!mediji=najvece zlo!!!
stopkrkanima
Opet ti Culicu. Hajde ti meni objasni ko to od stranaca nije cuo za Hrvatsku kao turisticku destinaciju u svijetu? Hoces nas ubijediti da tek sad neko nakon prvenstva cuje za Hrvatsku? Odakle su izasli takvi iz kojih pecina? Ne znam ni sta pametujes ti vise o ovoj temi. Objasni zbog cega je clanak uopste napisan da bi ti pokrenuo neku raspravu u komentarima ili da bi izrazio svoje misljenje kretensko. Za Hrvatsku se culo u svakom dijelu svijeta i prije ovoga, samo mozda koji glupi amerikanac za nju nije znao. Sve sto se desava je kratkotrajno problemi ce se vratiti prvo jutro kad se ustane nakon njihovog povratka u Zagreb. Kao sto je bilo i kod nas nakon plasmana na svjetsko. Sta zbog fudbala ce svi nasi problemi nestati? To sto pises za reklamiranje sarajevske pive i rukometni klub Bosna. Kretenu znas li i sto se taj klub raspao? Sto se sve to desavalo u klubu? Mozda zato sto su ga ogolili do kosti skinuli pokrali sve sto se od takvog kluba moglo pokrasti. Smatras da se preko sporta reklamira neka drzava ma kako ona izgledala? Hrvatska je davno prije imala odlicnu reputaciju i jesi li ti ikad bio u skoplju i vidio kako taj grad izgleda? Vjeruj svi su culi za njega prije Vardara... Nije to do sporta nego do same dezave i svega sa cime se moze pohvaliti i privuci turistu i stranca. BiH ima ogroman potencijal koji nikad nece iskoristen biti u ovakvom stanju i sa ovakvim ljudima...
zaboti janos
Za kettenhund.-Jos samo da si na kraju napiso;-Sto se radzati kas umrijet
Kettenhund
Hljeba i igara... Sta ima obican hrvat od toga sto ce postati svjetski prvaci? Ili sta ima crnogorac sto su prvaci u kosarci? Imas neku izmisljenu satisfakciju par dana, drago ti je, radostan si... Ali vec prvi radni dan, ili prvi racun koji treba da platis, nikom normalnom to vise ne pada na um. Pa sta mislite sto hrvatski sabor zasjeda u dresovima? Ok, drago im je, ali prva i glavna stvar tu je cinjenica da se narodu skrece misao sa realnog zivota. A on je toliko jadan i cemeran, da ovo dodje kao narkoza. Sta bi Bosna danas imala od toga da je postala svjetski prvak u Brazilu? Isto sto i kosarkaski klub ima od toga sto je bio prvak evrope, Crvena Zvezda sto je bila prvak Evrope i svijeta? Sta to uopste mijenja u zivotu jedne drzave?
Kettenhund
Tako je kako je, to je uvijek tako bilo na ovim prostorima, tako ce biti uvijek. Balkan-bure baruta. Dodiruju se tri glavne svjetske religije, a bilo gdje u svijetu da imas dodirivanje religija, nema mira i srece. Izuzetke mozemo nabrojati, ali oni ne mijenjaju pravilo. Pogotovo ovdje, gdje se radi o jednom narodu, koji je samo podjeljen religiozno. Pameti nema, intelektom se nikad nismo isticali, svi svjetski tokovi nas zaobilaze, tako da je sudbina ovih prostora jasna. Ti projekciju zla vidis u Dodiku, onaj iz Nevesinja u Aliji, onaj iz Mostara u obojici... To je najmanje bitno. Ko moze, treba da ide iz BiH. Kada kazem BiH, mislim na kompletan Balkan, sve je to isto. Tako da ovo prvenstvo samo dodje kao potvrda onog rimskog pravila, hljeba i igara das, mirni svi. Nazalost opijenost i sreca traju mozda jos nekih 10 dana od zavrsetka prvenstva, onda smo opet svi sa svojim problemima...
mlacenica1
Sta od promocije na najvecoj svjetskoj sceni ima drzava kojoj je turizam osnovni izvozni proizvod i sta od toga ima jedan prosjecan stanovnik te drzave koji u konacnici zivi od turizma?? Pitanje ti je primijer gluposti zatucanog stanovnika ove nase drzave. Zato sto ti to pitas I ne kontas, zato i jesmo u kurcu.
Kettenhund
Da majsotre, treba igrati lopte, promociju praviti, sve ostalo jeste. Hoces reci da je Hrvatskoj jos samo promocija kroz fudbal falila i da se rijese svi problemi? Treba raditi na necemu pa to onda promovisati. Kao Njemacka je Njemacka jer su osvojili SP 2014.?
zaboti janos
A sta reci za C:Goru-prvaci svijeta u vaterpolu ili Slovenija u kosarci,primjera mnogo.BiH Ima odlicni rezultata s obzirom kako su se komsije i susedi otimali za sve sto je valjalo u Bosni od sporta pa nadalje.
Kettenhund
Mozes li samo obrazloziti ovo sto kazes "otimali"? Ocigledno bosnjaci imaju utisak da recimo neki hrvatski igrac, koji je rodjen u BiH, bude otet od strane Hrvatske? Igraci koji su srbi i hrvati, ako kvalitetom mogu izboriti da se nadju u sastavu svojih reprezentacija, uvijek ce odabrati da igraju za tu zemlju. Ti volis BiH, to je tvoja zemlja... Da li bi ti pristao da igras za Hrvatsku ili bi igrao za BiH, u slucaju da mozes da biras? E tako i hrvati razmisljaju, tako razmisljaju srbi... Ne razumijem o kakvom se tu otimanju radi?
Kettenhund
Ako ti se sutra dijete kojim slucajem rodi u Srbiji, zena ti se porodi dok putujete kroz Beograd, isto bi savjetovao svom djetetu, da igra za drzavu gdje se rodilo? ISKRENO???
nightcry
ah, to je to znači, Bh. Srbi i Bh. Hrvati su ustvari na proputovanju kroz BiH ?!
Jaa
E u ovome se radi. Mene sto se tice ti igraj za rimskog papu meni dupe zaboli za to ali u bilo kojoj drugoj normalnoj drzavi vjera ti nebi dala na pravo da biras za koju ces zemlju da nastupas ali u Bosni sve moze. I ako se osjecas Hrvatom nikakvih problema ali lijepo se pokupis i odes u HR i problem rijesen ali prvo jutro ces shvatiti da nepripadas tamo i da te pravi HR nevidi hrvatim i da HR i SR otimaju kvalitetne katolike i pravoslavce iz BiH samo zato so su kvalitetni. Zasto se neotumaju za seljaka Jozu ili Ristu sto se potpisati neznaju. Neotimaju se zato sto ih zaboli ono isto sto i mene za njima zaboli. E to je sto ti i takvi kao ti wanna bes neshvatate. Vi ste samo dobro dosli tamo ako imate kvaliteta, kad idete na more sa parama a tada su svi dobro dosli a u slobodno vrijeme ti i takvi kao ti u HR i SR ste samo obicne bosnje.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.