"Spasili smo 542 života, ovo je puno bitnije od trofeja"

Legendarni Kanu o svojoj fondaciji

"Spasili smo 542 života, ovo je puno bitnije od trofeja"

E. Škorić

Bivši napadač Ajaxa, Intera i Arsenala Nwankwo Kanu kazao je kako je njegova fondacija spasila 542 života.

Kanu je osnovao fondaciju koja pomaže djeci sa srčanim problemima, a u razgovoru za Guardina je kazao da je uz pomoć nje spašeno 542 života.

"Spasili smo 542 osobe, ali nastavljamo s tim. Ove sedmice su četiri osobe otišle u Sudan i čuli smo da su operaacije bile uspješne, a sada će otići još šest ljudi", rekao je Kanu.

"Povezali smo se s bolnicama, vršimo kontrolu, razgovaramo s roditeljima, obrazujemo ih i istovremeno odvodimo djecu u druge zemlje na operacije. Cilj fondacije je da se igrade bolnice u Africi za srčane bolesnike, počevši s Nigerijom", rekao je Kanu, pa je dodao:

"Kao nogometaš osvajate trofeje i to je super, ali ovo je nešto značajnije. I meni su rekli da imam problema sa srcem i da više neću moći da igram. U tom trenutku sve mi je bilo naopako, ali to me na kraju samo ojačalo. Ne postoji veći test nego kada ste između života i smrti i ako to prođete, onda sve možete. Meni je to pomoglo da na kraju budem još jača i bolja osoba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uostalom, ako ne odete u bolnicu, ne znate šta se tamo dešava i živite bezbrižno, a ja sam vidio i znam obje strane. Ja kao starija osoba sam umirao od bolova, pa zamislite kako je to djeci? I šta fali da igrači svaka tri mjeseca idu na kontrole, vidite koliko je igrača umrlo na terenima, uključujući Marca Viviena-Foea i Cheicka Tiotea", tvrdi Kanu

Nigerijski nogometaš je osvojio tri naslova u Holandiji i Ligu prvaka s Ajaxom, s Interom je osvajao Kup UEFA i dva naslova Premier lige s Arsenalom. Kasnije je još igrao za WBA i Portsmouth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi