Fotografija na kojoj Vladimir Putin mnogima nije bio ni u drugom planu

Legende najvažnije sporedne stvari na svijetu

Fotografija na kojoj Vladimir Putin mnogima nije bio ni u drugom planu

E. Čaušević, foto: EPA

U Moskvi je jučer održano izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo koje će se narednog ljeta igrati u Rusiji, a mnogo pažnje privukla je fotografija Diega Maradone i Pelea.

Poznato je da su Maradona i Pele često u sukobu oko toga ko je najbolji igrač svih vremena. Međutim, jučerašnja fotografija pokazala je da veliko poštovanje vlada između ovih fudbalskih gromada, te da je prijateljstvo sada iznad svega.

No, ova fotografija privukla je pažnju mnogih ljubitelja fudbala i zbog činjenice da se na njoj pored Pelea i Maradone nalaze još neki fudbalski majstori. Tu su Jay-Jay Okocha, Gordon Banks, Lothar Matthaus, Nwankwo Kanu, a iz pozadine "viri" Samuel Eto'o.

To je ono što su ljubitelji fudbala prvo uočili na ovoj sada već legendarnoj fotografiji. I zaista mali broj je onih kojima je u prvom, drugom ili čak trećem planu bio predsjednik Rusije Vladimir Putin. Jedan od najmoćnijih ljudi svijeta barem na ovoj fotografiji izgleda kao fan koji je tražio autograme.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi