Spektakl do spektakla u SAD-u: Na terenu bili Džeko i Pjanić, Salah pogodio nakon 52 sekunde

International Champions Cup

Spektakl do spektakla u SAD-u: Na terenu bili Džeko i Pjanić, Salah pogodio nakon 52 sekunde

Nekoliko spektakularnih utakmica odigrano je između noći sa srijede na četvrtak u okviru International Champions Cupa koji se ovih dana igra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na terenu su između ostalog bili Juventus, Bayern, Liverpool, Manchester Cityj, Roma, Manchester United...Tako su zaigrali i bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Popularni Mire je započeo susret za Juve protiv Bayerna i izašao je u 71. minuti, a Stara dama je slavila pobjedu od 2:0 golovima Favilija na asistencije Marchisija i Alexa Sandra. Treba reći da je trener Bayerna Niko Kovač na teren izveo prilično slabašan sastav, a od prvotimaca tu su bili samo Javi Martinez, Bernat i Franck Ribery. Doduše, sa klupe su ušli i David Alaba, Coman, Rafinha i Arjen Robben. Dodajmo da u redovima Stare dame nije bilo Ronalda koji je dobio produžen odmor, pa nije ni otputovao u SAD.

Od ostalih mečeva naravno da ćemo posebno izdvojiti Romu našeg Edina Džeke koja je pregažena od Tottenhama sa 4:1. Di Francesco je Džeki dao šansu u drugom poluvremenu, a od većih zvijezda susret su počeli Manolas i Pastore, dok su u timu još bili Under, Perotti i Schick. S druge strane, Mauricio Pochettino je dao šansu od prve minute Aurieru, Lucasu Mouri, Ericku Lameli, Eriksenu i Llorenteu. Tottenham je slavio sa 4:1, a po dva gola su postigli Lucas Moura i Llorente. Za Romu je pogodio Schick. Džeko je igrao od 58. minute.

Svakako je zanimljivo bilo i u susretu Manchester Cityja i Liverpoola. Redsi su slavili sa 2:1, a pogađali su Mo Salah i Sadio Mane. Zanimljivo da je Salah pogodio samo 52 sekunde nakon što je ušao u igru. Za City je strijelac bio Sane. Guardiola je izveo baš slabašan sastav jer su neki igrači još uviejk na produženom odmoru, pa tako uopšte nije bilo Aguera, Gabriela Jesusa, Davida Silve, Kompanyja, Otamendija, Walkera, De Bruynea, Sterlinga i mnogih, mnogih drugi. Zanimljivo da je šansu sa klupe dobio i Joe Hart. Kod Liverpoola su igrale mnoge zvijezde poput Van Dijka, Fabinha, Milnera, Lallane ili Wijnalduma, dok su sa klupe ušli Salah i Mane.

Svemu dodajmo da je Manchester United na penale porazio Milan nakon što je u regularnom toku bilo 1:1, dok je Benfica također nakon penala porazila Borussiju Dortmund.

Napomenimo da će danas biti odigran još jedan susret ovog takmičenja, a sastat će se Atletico Madrid i Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi