Spektakl na Nou Campu: Messi i društvo se raspucali kao rijetko kada

Deset golova u duelu Barce i Huesce

Spektakl na Nou Campu: Messi i društvo se raspucali kao rijetko kada

Barcelona i Huesca su u 3. kolu španske La Lige odigrali utakmicu koja će se dugo pamtiti.

Katalonski tim je slavio sa 8:2, iako je ovu vrlo efikasnu utakmicu bolje otvorila Huesca koja je povela već u 3. minuti golom Cucha. Barci nije trebalo mnogo da se vrati u meč jer je Messi u 16. minuti sjajnim golom poravnao na 1:1.

Barcelona je brzo stigla i do potpunog preokreta nakon autogola Pulida iz 24. minute, da bi potom Suarez u 39. pogodio za 3:1. Do kraja sjajnog prvog poluvremena, Gallar je u 42. minuti postigao još jedan gol za Huescu i dao gostima nadu da na Nou Campu mogu do čuda.

Međutim, bilo je to sve od Huesce na ovoj utakmici, a Barcelona je do kraja postigla još četiri gola. Golijadu je otvorio Dembele u 48., a nastavio Rakitić u 52. minuti, da bi Messi u 61. svojim drugim golom doveo Barcu do vodstva 6:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca nije namjeravala da stane, pa je do kraja zabila još dva gola. Prvo je Jordi Alba pogodio za 7:2 u 81. minuti, da bi Suarez u sudijskoj nadoknadi sa bijele tačke postavio konačnih 8:2.

Barcelona nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova i gol razliku 12:2, zbog čega zauzima prvo mjesto isred Real Madrida (10:2). Huesca je na 13. mjestu sa četiri boda i ovo joj je bio prvi poraz u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi