Spektakl s osam golova u derbiju Los Angelesa, Ibra bez polufinala

MLS

Spektakl s osam golova u derbiju Los Angelesa, Ibra bez polufinala

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović ostaje bez šanse da osvoji MLS, pošto je njegov Los Angeles Galaxy ispao u četvrtfinalu play-offa MLS-a.

Galaxy je gostovao svom gradskom rivalu Los Angelesu FC, koji je u sajnom meču slavio sa 5:3 i za finale će se boriti protiv Seattle Soundersa, dok u drugom polufinalu igraju Toronto i Atalanta.

Carlos Vela je postigao gol za vodstvo domaćih u 16. minuti, a isti je igrač u 40. povisio na 2:0. Minutu kasnije Pavon na asistenciju Ibrahimovića smanjuje na 2:1.

Upravo Ibrahimović u 55. minuti donosi izjednačenje Galaxyju, no Rossi i Diomande u 66. i 68. minuti novim golovima Los Angelesu donose 4:2. Na novi gol se čekalo do 77. minute, pošto je Feltscher smanjio na 4:3 i uzbuđenje je nastavljeno, ali već tri minute nakon toga Diomande zabija za 5:3 i šalje svoj tim u polufinale.

Iako je Galaxy po mnogim statističkim parametrima bio bolji, FC Los Angeles na kraju prolazi dalje i Carlos Vela ima priliku da postane kralj MLS-a. S 36 golova je najbolji strijelac američkog nogometnog šampionata, a ima i čak 15 asistencija. Ibrahimović je zabio 31 gol uz sedam asista.

Top Komentari

VelaHavle
Hahahahah popisao ga Carlos Vela... ibra na aparatima
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi