Spektakl u Rimu: Džeko i Kolarov napravili majstorije, ali Roma nije pobijedila
(Foto: EPA)

Roma - Genoa 3:3

Spektakl u Rimu: Džeko i Kolarov napravili majstorije, ali Roma nije pobijedila

M. Šljivak

Roma je novu sezonu u Seriji A počela remijem. U fantastičnoj utakmici 1. kola bod sa Olimpica odnijela je Genoa, a susret je završen rezultatom 3:3.

Roma je odlično ušla u meč i već je u šestoj minuti povela sa 1:0, a pogodio je Cengiz Under.

Međutim, slavlje domaćeg tima trajalo je samo deset minuta. Genoa je izjednačila na 1:1, a pogodio je pinamonti.

Novi gol viđen je u 30. minuti, a bila je to zaista prava majstorija Edina Džeke. Bh. napadač se pročetao kroz protivničku odbranu i pogodio je za 2:1.

Genoa se ponovo vraća u finišu prvog dijela. Neoprezni Juan Jesus je skirvio penal, a Criscito ga koristi i pogađa za rezultat poluvremena od 2:2.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Roma ponovo vodi. Spektakularan gol iz slobodnog udarca postiže Aleksandar Kolarov za prednost od 3:2.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno Romi da dođe do tri boda. U 70. minuti meča Kouame ponovo koristi grešku odbrane domaćeg tima i pogađa za 3:3.

Do kraja meča Roma je pokušavala na sve načine da dođe do pobjedničkog gola. Međutim, u tome nije uspjela i na kraju Genoa nosi bod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 1. kolo:

Roma - Genoa 3:3

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ovi ljudi ako imalo imaju mozga dovest ce Ruganija... nema ovo smisla - zabijes 3komada predobra a primis 3 amaterska gola
3 0
Bulle
Jao Florencija Pelegrinija Kristante pa ko da trista godina imate uzas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti