Spektakl u St. Petersburgu i remi Rusije i Španije

Pripreme za SP

Spektakl u St. Petersburgu i remi Rusije i Španije

E. Škorić

Sjajan meč odigrale su selekcije Rusije i Španije u St. Petersburgu u probi za Svjetsko prvenstvo, a prisutni na Krestovsky stadionu uživali su u čak šest pogodaka (3:3).

Rusi i Španci igrali su za gol više u večerašnjem susretu, pa je šest pogodaka i publika je mogla da uživa u spektakularnom meču, očito sjajnoj uvertiri za Mundijal u Rusiji koji se igra idućeg ljeta.

Jordi Alba je u devetoj minuti pogodio za 1:0 prednost gostiju, da bi u 35. minuti Sergio Ramos postigao gol s penala za 2:0. Šest minuta poslije, Smolov smanjuje na 2:1.

U nastavku još tri gola. Prvo Žirkov u 51. minuti pogađa za 2:2, ali je Ramos samo dvije minute kasnije novim golom s 11 metara donio Španiji i drugo vodstvo večeras.

U otvorenoj utakmici prosto je bilo nemoguće da ne padne barem još jedan gol, pa je Smolov u 70. minuti postavio konačnih 3:3.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Rusija - Španija 3:3 

Smolov 41, 70, Žirkov 51/ Alba 9, Ramos 35 - penal, 53)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi