Spektakularan meč na Meazzi pripao Sassuolu

Iznenađujući poraz Intera

Spektakularan meč na Meazzi pripao Sassuolu

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera poraženi su danas protiv ekipe Sassuola (0:1) u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Prvu priliku na utakmici imao je Icardi u 4. minuti, ali je njegov udarac završio pored gola. Desetak minuta kasnije zaprijetio je i Sassuolo. Nakon sjajnog centaršuta na loptu je natrčao Sansone koji je šutirao, ali je njegov udarac briljantno odbranio Handanovič. Isti igrač je zaprijetio u 27. minuti iz slobodnog udarca, ali je šutirao tik pored lijeve stative gola Intera.

U finišu prvog poluvremena Inter je mogao do prednosti. Ljajić je odlično šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Consigli nevjerovanom paradom uspio odbraniti njegov udarac. Fudbaleri Intera su ostali u čudu nakon ove odbrane golmana gostiju.

Sjajan meč nastavljen je i u drugom poluvremenu u kojem je nešto opasniji bio Inter. Domaći igrači prijetili su gotovo iz svih pozicija, ali nisu imali rješenje za golmana gostiju.

Deset minuta prije kraja utakmice Inter je imao najbolju šansu na utakmici. Palacio je uputio loptu ka golu Sassuola, ali je njegov udarac sa gol linije izbacio jedan odbrambeni igrač gostiju. Pet minuta kasnije u centru pažnje ponovo su bili Ljajić i Consigli, a kao pobjednik ponovo je izašao golman gostiju.

I kada su svi očekivali kraj utakmice gosti su došli do penala. Miranda je zbog prekršaja dobio žuti karton, a siguran sa bijele tačke za pobjedu gostiju bio je Berrardi.  

Inter je i dalje prvi na tabeli Serija A sa 39 osvojenih bodova, dok je Sassuolo šesti sa 31 bodom.

Seria A, 19. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Sassuolo 0:1


Domenico Berardi Goal Inter 0-1 Sassuolo Serie A by SportLive2
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi