Veliki preokretom Juventus napokon došao do pobjede u Seriji A

Stara dama slavila u Speziji

Veliki preokretom Juventus napokon došao do pobjede u Seriji A

E. Škorić

Nogometaši Juventusa imali su puno problema na gostovanju u Speziji u petom kolu italijanske Serije A.

Evidentno je da je Juventus u velikoj krizi na samom početku nove sezone, pa je tako tim Massimiliana Allegrija u prva četiri kola osvojio samo dva boda, a večeras teže od očekivanog i prvu pobjedu.

Slavili su gosti iz Torina s 3:2 nakon velikog preokreta, ali je golman Juventusa Szczesny upisao veliki broj odbrana i u nekoliko je navrata spasio svoj tim.

Moise Kean je u 28. minuti lijepim udarcem donio Juventusu vodstvo, ali je Gyasi u 33. minuti izjednačio na 1:1.

Na krilima bučne publike Spezia u 49. minuti stiže do preokreta, a strijelac je bio Antiste. Uslijedila je panika među gostima, no uspjeli su nekako da dođu do preokreta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 66. minuti Federico Chiesa donosi izjednačenje, a šest minuta kasnije Matthijs de Ligt donosi veoma važnu pobjedu Staroj dami, koja ne liči na sebe ove sezone.

Juventus će u narednom kolu već za vikend ugostiti Sampdoriju, dok će Spezia na istom stadionu ugostiti još jednog velikana italijanskog nogometa, ekipu Milana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije