Ronalda je nazvao svinjom, kazna je neizbježna
Ronaldo trpio žestoke uvrede nakon eliminacije u utorak

Zvanični spiker kluba pred suspenzijom

Ronalda je nazvao svinjom, kazna je neizbježna

E. Škorić

Porto je u utorak navečer izbacio Juventus u osmini finala Lige prvaka, nakon što je poslije produžetaka izgubio s 3:2, ali zbog pravila o golu u gostima prošao dalje.

Viđena je prava drama u Torinu, a hrabri Porto je s igračem manje odolio napadima Stare dame i na kraju ostvario veliki plasman u četvrtfinale.

Spiker Porta Fernando Saul je nakon utakmice javno i brutano izvrijeđao Juventus, a naročito prvu zvijezdu tog kluba Cristiana Ronalda.

"Osvetili smo se italijanskim lopovima za poraz u Baselu 1984. godine (finale Kupa pobjednika kupova). Osvetili smo se toj svinji Ronaldu za sve što je radiona Dragau. Čekam video Dolores (Ronaldove majke) i ostalih krezubih članova porodice", napisao je Saul na Instagramu.

Porto je sada pokrenuo disciplinski postupak protiv čovjeka kojem ovo nije bio prvi ovakav ispad i prije nekoliko godina također je bio suspendovan zbog uvreda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Saul se izvinjavao, ali teško da će izbjeći novu suspenziju.

"Upravni odbor FC Porta na današnjem sastanku odlučio je pokrenuti disciplinski postupak protiv spikera kluba Fernanda Saula zbog onoga što je napisao na društvenim mrežama nakon meča Porta s Juventusom", stoji u zvaničnoj izjavi portugalskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi