Mourinho je dobio žestok odgovor: "Sigurno neće ostati u Romi"

Nije zadovoljan svojim statusom i to je sasvim jasno

Mourinho je dobio žestok odgovor: "Sigurno neće ostati u Romi"

S. Mlaćo

Leonardo Spinazzola neće ostati u Romi. To je već sada jasno, s obzirom da je nogometaš poručio da neće produžiti ugovor.

On bi klub mogao napustiti već ovog mjeseca, naveo je njegov menadžer Davide Lippi.

Spinazzola je izgubio mjesto kod Josea Mourinha i sada mu zadao bolan udarac. Vjerovatno se ni Mourinho nije nadao da će mu jedan nogometaš potpuno jasno i glasno poručiti da više ne želi biti dio njegove svlačionice.

"Vidjećemo kako da će da protekne januarski prelazni rok. U suprotnom, otići će po isteku ugovora", jasno je kazao Lippi.

Lijevi bek je izgubio mjesto kod Mourinha i djeluje da mu je sasvim jasno da nema šta tražiti u Rimu. Problem je svakako što ima ugovor do ljeta, no možda Roma i pristane na eventualni transfer.

Špekuliše se da će njegov novi klub biti turski Galatasaray.

Oglasi

Ovaj bivši član Juventusa u Romu je stigao 2019. godine, a bio je i dio razmjene igrača. Na Evropskom prvenstvu je odigrao sjajno, no povrijedio je tetivu pa ga nije na terenu bilo godinu dana.

To je ga dobro "zaustavilo", te je nestao i iz planova Mourinha, a to ga je mnogo poremetilo i sada razmišlja samo o odlasku.

Sada će promijeniti sredinu, a uskoro će biti poznato i tačni datum, uskoro ili će morati sačekati kraj ugovora.

Mourinho ostaje u Romi

Iako se mnogo pisalo krajem prošle godine da bi Portugalac mogao mijenjati sredinu to se neće desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Rimu mu je očigledno lijepo i vjeruje da može napraviti dobre stvari sa Romom, iako se Rimljani mnogo "muče" i ove sezone. U prvenstvu su trenutno na sedmom mjestu i to ne može zadovoljiti navijače.

Mourinho je imao ponuda iz Saudijske Arabije, no očugledno da mu je mnogo bolje u Evropi i bez velikog pritiska.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi