Sport Bild: Aubameyang dogovorio odlazak iz Dortmunda

Ova sezona mu posljednja u žutom dresu

Sport Bild: Aubameyang dogovorio odlazak iz Dortmunda

Napadač iz Gabona Pierre-Emerick Aubameyang dogovorio je odlazak iz Borussije Dortmund, prenosi njemački Sport Bild.

Aubameyang se prethodnog ljeta povezivao sa prelaskom u Manchester City ili Real Madrid koji su nudili ogroman novac, ali na kraju do transfera ipak nije došlo.

Kako isti izvor navodi, Aubameyang je dogovorio sa ekipom Dortmunda da će odigrati još ovu sezonu u žutom dresu, te da će narednog ljeta moći da bira novu destinaciju.

Podsjetimo da je on nedavno izjavio da bi volio igrati u Real Madridu, ali ta želja će mu vjerovatno i narednog ljeta ostati neostvarena obzirom na to da Real ima zabranu FIFA-e na dovođenje fudbalera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidjet ćemo hoće li ovu situaciju na kraju iskoristiti Manchester City ili PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti