Zabio gol, provocirao navijače i napravio životnu grešku, pa sa saigračima spašavao živu glavu

Haos u Brazilu

Zabio gol, provocirao navijače i napravio životnu grešku, pa sa saigračima spašavao živu glavu

Endin Čaušević

Nevjerovatne scene gledali smo sinoć na kraju meča izmeđ Sport Recifea i Vasco de Game.

Legendarni brazilski klubovi ove sezone takmiče se u nižem rangu i žestoko se bore za mjesto koje vodi nazad u među brazilsku elitu.

Vasco je nekoliko kola prije kraja četvrti i na mjestu koje vodi u Seriu A, dok je Sport Refice peti s tri boda manje, ali ta pozicija ne vodi u viši rang.

Zbog toga je sinoć ova utakmica bila u centru pažnje, a na kraju je završena rezultatom 1:1 iako je Sport Recife bio na korak od pobjede u ovom meču.

Međutim, Vasco je u 95. minuti meča uspio da poravna na 1:1 kada su gosti izborili penal, a pogodak s bijele tačke postigao je Raniel koji je tako ostavio Vasco na četvrtoj poziciji i s tri boda više od Recifea.

No, fudbalski svijet bruji o onome što se dešavalo nakon što je Raniel postigao pogodak. On je odlučio da ga proslavi ispred tribine gdje su najvatreniji igrači Recifea i to je itekako moglo da košta njega i njegove saigrače.

Oglasi

Navijači Reficea su prvo čašama i raznim predmetima gađali igrače Vasca koji se nisu previše osvrtali na to, ali kada su vidjeli da navijači žele da ulete na teren i obračunaju se s njima shvatili su da trebaju da se vrate na teren.

Ubrzo nakon toga navijači Recifea su uspjeli da probiju ogradu i ulete na teren gdje su se obračunali sa policijom i zaštitarima, a pojedini su krenuli čak da se potuku sa igračima Vasca.

Igrači Vasco de Game su u punom sprintu trčali preko terena i išli su ka tunelu kako bi spasili živu glavu jer su vidjeli da navijači Recifea idu prema njima.

Na kraju su uspjeli nekako da pobjegnu i spase se, ali na koncu svega najgore su prošli članovi osiguranja na stadionu jer su pojedini od njih dobili ozbiljne batine ni krivi ni dužni.

Raniel je sve to zakuhao i bio je među prvima koji je na kraju pobjegao i na svu sreću niko od njegovih saigrača i članova kluba nije povrijeđen iako je moglo zaista doći do žestokog obračuna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi