Ne može bez fudbala: Abramovich kupuje velikana starog 123 godine!?

Nakon što proda Chelsea

Ne može bez fudbala: Abramovich kupuje velikana starog 123 godine!?

E. Ganibegović

Ruski biznismen Roman Abramovich nakon skoro dvadeset godina prodat će aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka Chelsea.

Cijena koju je postavio za londonski klub iznosi oko dvije milijarde eura, a inostrani mediji saznaju da će Abramovich i dalje ostati vezan za fudbal i to tako što će kupiti novi klub.

U pitanju je brazilski velikan star 123 godine, Vasco de Gama. Ovaj tim je navodno njegov naredni cilj za kupovinu, a definitivno navijači ovog tima ne bi imali ništa protiv, ako pogledaju šta je Rus uspio ostvariti s Chelseajem.

Inače, Vasco de Gama trenutno nastupa u brazilskoj Seriji B.

Četvorostruki su prvaci Brazila, a posljednju titulu ove zemlje osvojili su još 2000. godine, dok su pobjednici Kupa Brazila bili 2011. godine.

Američki milijarder kupuje Chelsea?

Iako je odlazak Abramovicha izazvao strah među navijačima londonskog kluba, oni se ne bi trebali brinuti jer je interes za kupovinu kluba ogroman.

Oglasi

Dosta je bogataša koji bi rado kupili tim sa Stamford Bridgea, a trenutno je prvi kandidat američki milijarder Todd Boehly (46).

Ovaj 46-godišnjak težak je oko četiri milijarde funti i spreman je ući u klub s još nekoliko investitora. Ipak, ponuda od tri milijarde dolara, koliko je nudio 2019. godine neće biti ista i ona će iznositi vjerovatno oko dvije milijarde.

Boehly je suvlasnik nekoliko poznatih američkih timova. U julu prošle godine je s Markom Walterom kupio 27 procenata Los Angeles Lakersa čija je vrijednost preko pet milijardi dolara.

Također, Boehly je vlasnik 20 posto LA Dodgersa, a uključen je i u vlasničku strukturu Los Angeles Sparksa. Uključen je i u eSports. Vlasnik je organizacije Cloud9 i fantasy sports kompanije Draft Kings.

Bogati Amerikanac je 2019. godine također pokušao kupiti i Tottenham, ali do dogovora nije došlo. Ipak, zna da je u fudbalu veliki novac i to je rekao u razgovoru za Bloomberg.

"Fudbal je najveći sport na svijetu i strast koju navijači imaju za klubove i sport su nevjerovatni. Timovi iz Premierlige su najkvalitetniji, tamo igraju najbolji fudbaleri svijeta i tržište se razvija iz dana u dan", rekao je on.

Ostaje nam da vidimo ko će na kraju preuzeti Chelsea, a pored Boehlyja Abramovich navodno ima ponude iz Saudijske Arabije i jednog evropskog milijardera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Prtina neka kupi sta hoce sve su to prtine.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi