Slavni klub "pljačka" bogate i moćnije: Na trojici "anonimusa" uzeli preko 100 miliona

Odlična zarada

Slavni klub "pljačka" bogate i moćnije: Na trojici "anonimusa" uzeli preko 100 miliona

Admin Čaušević

Neki klubovi bez obzira na slavu i ugled žive od prodaje igrača. Dovedu anonimnog talenta koji eksplodira i odmah nastoje da ga prodaju.

Iako su prošli u sjeni daleko zvučnijih, tri transfera koja je ralizovao Sporting iz Lisabona su ovom klubu donijeli bogatstvo.

Sporting spada sigurno u red uglednijih evropskih klubova, ali na fudbalskoj mapi nije toliko moćan i bogat pa je primoran da ''preživljava'' od prodaje igrače.

Lavovi su ranije angaćovali Nunu Mendesa, Joao Palhinhu i Matheusa Nunesa sa manje od milion eura. Ovog ljeta su na njima zaradili impresivnu cifru.

Naime, višestruki prvak Portugala je Mendesa, Palhinhu i Nunesa prodao za cifru veću od 100 miliona eura zbog čega sigurno zaslužuju pohvale.

Mendes je otišao u PSG za 38 miliona eura, dok su se Palhinha i Nunes zaputili put Ostrva i postali su najskuplja pojačanja svojih klubova ovog ljeta.

Palhinha koji igra na poziciji defanzivnog veznog je otišao u Fulham za 20 miliona, dok je Nunes pojačao Wolverhapmton za 45 miliona.

Inače, 23-godišnji veznjak je tako postao najskuplji igrač u historij popularnih Vukova te su sada od njega očekivanja ogromna.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Da portugalski klubovi zarađuju i više nego odlično od prodaje fudbalera dugodišnji su svjedoci toga Porto i Benfica koji poput Sportinga svakog ljeta zarade odličan novac.

Tako su samo u 2020. godini Porto i Benfica ''opljačkali'' Liverpool jer su na transferima Luisa Diaza (47 miliona) i Darwina Nuneza(75 miliona) zaradili više 120 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi