Sporting mijenja ime stadiona zbog Cristiana Ronalda

Velika čast za igrača Juventusa

Sporting mijenja ime stadiona zbog Cristiana Ronalda

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo izjavio je nedavno da već razmišlja uveliko o tome šta će raditi nakon što završi karijeru, te je priznao da se raduje stvarima koje dolaze u budućnosti, a neće imati mnogo veze s fudbalom.

Ronaldo je još prije nekoliko godina uplovio u vode biznisa kako bi po završetku karijere imao novi "posao". Portugalac je priznao da se raduje životu nakon fudbala i nažalost čini se da nema namjeru da se bavi trenerskim poslom.

O završetku njegove karijere već razmišljaju i u lisabonskom Sportingu u kojem je ponikao 34-godišnji napadač. Ronaldo je iz Sportinga otišao z Manchester United, a sve nakon toga je historija.

Iako u Sportingu nije mnogo igrao jasno je da su oni itekako ponosni što su u svojoj akademiji odgojili i napravili jednog od najboljih igrača svijeta. Čak u Sportingu razmišljaju da svoj stadion nazovu po Ronaldu nakon što on završi karijeru.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sportingov stadion trenutno nosi ime "Jose Alvalade", ali predsjednik ovog kluba Frederico Varandas je poručio da će u budućnosti stadion sigurno nositi ime Cristiano Ronaldo.

"To je teorija koja nije uopšte neozbiljna. Bili bismo veoma ponosni ukoliko se to desi. Cristiano će uvijek biti jedan od najvećih simbola našeg kluba. Imamo ideju da naš stadion nosi njegovo ime nakon što on završi karijeru jer je on jedan od najboljih sportista svih vremena u svijetu", rekao je Varandas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti