Sporting napravio ogroman korak unazad u borbi za titulu

Neočekivan poraz od Tondele

Sporting napravio ogroman korak unazad u borbi za titulu

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona priredili su veliko razočarenje svojim navijačima neočekivanim porazom od Tondele (2:1) u 16. kolu Primeira lige.

Iako je lisabonska ekipa na ovo gostovanje doputovala kao veliki favorit, već od starta utakmice se dalo naslutiti da ovo neće biti dobra noć za nju.

Igrao se peti minut kada je Delgado doveo Tondelu u vodstvo i taj rezultat je ostao na snazi i do završetka poluvremena. Gostima se nada probudila kada je u 50. minuti domaći tim ostao sa igračem manje, ali je Tondela čak i sa desetoricom na terenu uspjela da povede sa 2:0 i to golom Tomanea iz 74. minute.

Dvije minute nakon toga, iskusni Mathieu zabija za smanjenje rezultata na 2:1 ali ispostavilo se da je to bilo sve od Sportinga za večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sporting je napravio krupan kiks kojim se udaljio od borbe za titulu. Ovaj tim sada zauzima četvrto mjesto sa 34 boda i ima pet bodova manje od vodećeg Porta, s tim što aktuelni prvak večeras tek treba odigrati svoj meč 16. kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi