UEFA ne prašta: Kažnjena tri kluba, dva izbačena na dvije godine iz evropskih takmičenja!
Vardar iz Skoplja i Levski iz Sofije nisu na vrijeme dostavili dokumentaciju o poslovanjima, pa su izačeni iz Evrope u naredne dvije godine, mada im je ostavljen rok za eventualno rješavanje nagomilanih dugova i problema

Sporting je dobro i prošao

UEFA ne prašta: Kažnjena tri kluba, dva izbačena na dvije godine iz evropskih takmičenja!

Edmir Škorić

Disciplinska komisija UEFA zaduđena za Finansijski fair-play kaznila je tri kluba koja su prekršila njihovo pravilo.

Tako su iz Evropske nogometne federacije danas poručili kako su Vardar iz Skoplja, Levski iz Sofije i Sporting iz Lisabona kažnjeni jer nisu dostavili potrebnu dokumentaciju o svojim financijskim poslovanjima u predviđenom roku.

Također, spomenuti klubovi nisu na vrijeme isplatili određene igrače i osoblje, pa su uslijedile rigorozne mjere UEFA-e i izbacivanja iz takmičenja.

Vardar je izbačen dvije godine iz evropskih takmičenja, ukoliko do 31. januara 2019. godine ne isplati sva zaostala dugovanja, a osim toga Makedonci moraju da plate i 100.000 eura novčane kazne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Istom mjerom je kažnjen i Levski iz Sofije, koji do 28. februara ima vremena da dokaže kako nije kriv i da izmiri sve dugove, dok je Sporting kažnjen s 50.000 eura i njih ne očekuje nikakva suspenzija iz evropskih takmičenja.

Top Komentari

elimo
Izgleda da ovo pravilo vrijedi samo za ove "male" klubove...
20 2
NKZ1922
A sta je sa PSG i Man City supcine jedne?
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi