Kultni klub bi večeras mogao osvojiti titulu nakon dvije decenije čekanja
FOTO: EPA

Mora im se poklopiti jedan rezultat

Kultni klub bi večeras mogao osvojiti titulu nakon dvije decenije čekanja

Haris Zilić

Portugal bi večeras mogao krunisati novog šampiona.

Ako ekipa Porta u utakmici 32. kola večeras ne savlada Farense, Sporting će i matematički biti prvak Portugala nakon dvije decenije pauze. Posljednju titulu su osvojili 2002. godine i to je bila 18. u historiji, nakon toga velika suša za velikana iz Lisabona.

Zeleni iz Lisabona imaju 79 bodova, osam više od Porta i 12 više od Benfice.

Ako bi Porto ipak trijumfovao večeras, tim iz Lisabona bi imao priliku da proslavi titulu naredno kolo na domaćem terenu kada dočekuju Boavistu.

Dva kola prije kraja, sigurno je da će Porto i Benfica sa Sportingom u Ligu prvaka, Braga će u Evropa ligu, a Ferreira u UEFA Conference ligu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Još je nedoumica za peto mjesto u Evropi, a Guimaraes je u finoj prednosti ispred Moreirensea, Santa Clare i Belenensesa.

I na dnu protugalske Primeire će biti gužve. Nacional je već jednom nogom u nižem rangu, dok će veliku borbu za opstanak voditi Farense, Boavista i Rio Ave. Sigurni nisu ni Maritimo, Famalicao i Portimonense, tako da nas u Portugal pored vjerovatnog lisabonskog slavlja očekuje i grčevita borba na dnu tabele.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Sporting,Lille,Inter ugodno iznenadjenje
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi