Sportski direktor Rome na Maksimiru prati derbi zbog dvojice fudbalera
Navijači na utakmici 19. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Hajduka. Na fotografiji: tribina s navijačima Hajduka. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Počeo duel na Maksimiru

Sportski direktor Rome na Maksimiru prati derbi zbog dvojice fudbalera

Edmir Škorić

U 17 sati i 15 minuta počeo je veliki hrvatski derbi između Dinama i Hajduka koji se igra na Maksimiru.

Najveći hrvatski derbi u centru je pažnje jer Hajduk nakon dugo vremena izgleda kao tim koji bi konačno mogao doći do titule. Splićani imaju sedam bodova više od Dinama, ali i dvije utakmice više.

Ipak, unatoč svemu, smatra se da bi jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu mogla biti upravo ova današnja.

Pod pritiskom su i jedni i drugi, naročito domaći koji moraju pobijediti, a to neće biti nimalo lagano iako su ušli u duel kao favoriti.

Na tribinama stadiona u Zagrebu je i jedno jako poznato ime, a radi se o sportskom direktoru Rome Mauru Leu, koji prati duel Dinama i Hajduka zbog dvojice fudbalera.

Oglasi

Naime, na radaru Rome su Martin Baturina s jedne i Rokas Pukštas sa druge strane. On je takođe juče bio i na utakmici Lokomotive i Istre, ali nije poznato da li mu je neko zapao za oko.

Baturina je starter u timu Dinama, kao i Amerikanac Rokas Pukštas na drugoj strani. Radi se o mladim talentima koje prate brojni timovi na Starom kontinentu, ali Roma je očito posebno zagrijana da ih dovede.

Naravno, imat će i mnogi drugi priliku da se danas dokažu i da se izbore za odlazak u veliki tim kao što je Roma.

U 13. minuti utakmice u Zagrebu Dinamo je prvi put ozbiljno zaprijetio preko Ademija, a na samom početku viđena je bakljada Torcide, koja je ubacila nekoliko njih i u teren pa je duel bio nakratko prekinut.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

DINAMO: Zagorac, Ristovski, Theophile, Perić, Perković, Ademi, Mišić, Baturina, Kaneko, Špikić, Petković.

HAJDUK: Lučić, Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo, Sigur, Krovinović, Pukštas, Sahiti, Benrahou, Livaja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi