Sportski direktor Rome riješio sve dileme oko transfera Zaniola
Zaniolo je prošle sezone postigao šest golova u dresu Rome

Teško da će ovog ljeta napustiti Rim

Sportski direktor Rome riješio sve dileme oko transfera Zaniola

S. Pašalić

Nicolo Zaniolo je ovog ljeta jedan od igrača koji se najviše spominje u Italiji.

Mladi 20-godišnji igrač Rome je prošle sezone zablistao u dresu rimskog kluba i svojim igrama je privukao pažnju mnogih klubova.

Juventus i Tottenham su pokazali najviše interesa za igrača Rome. Torinski klub je bio spreman da ponudi Gonzala Higuaina i novac, dok je engleski klub imao sličnu ponudu koja je uključivala Aldewirelda i novac.

Ipak, Roma je odbila mogućnost da proda mladog igrača, a sportski direktor Vučice, Gianluca Petrachi je sada izjavio kako on nikada nije ni stavio Zaniola na tržište.

"Rekao sam Zaniolu, kao što bi otac htio sinu, sa svom ljubavlju na ovom svijetu, da mu se glava vrati na ramena, ali odmah su ljudi rekli da je to značilo staviti ga na tržište", rekao je Petrachi.

"Nije u redu da svaka riječ koju izgovaramo postane izgrađena u neku ogromnu priču. Razumijem vaše gledište, ali nikada nisam stavio Zaniolo na tržište. Ni ja ne mogu ništa izreći, jer niko nije mislio da će Juventus prodati Zinedine Zidane, a ipak jest.

"Mogu reći da danas Zaniolo nije na tržištu. Sve ocjenjujemo, ali također moramo biti jasni."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moram raditi kako bih iz Zaniola izvukao najbolje, a moj posao nije samo kupovina i prodaja igrača, jer imam direktan kontakt s timom. Vidim ih svaki dan i smatram da su saigrači.

Trenutna cijena Zaniola je 40 miliona eura, a on ima ugovor sa rimskim klubom do 2023. godine i jasno je da bi njegova cijena trebala još više narasti, pa je jasno zašto ga Roma nema namjeru prodati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi