SportSport.ba izabrao pet najboljih golova trećeg kola

Rapsodija eurogolova u Kaknju

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova trećeg kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Posljednje kolo donijelo je odličan fudbal i nešto više od tri gola po utakmici. Na šest susreta mreže su se tresle 19 puta. 

Najviše golova viđeno je u Doboju kod Kaknja i Pod bijelim Brijegom. Mladost je sa 3:2 savladala Metalleghe, dok je Zrinjski na domaćem terenu razbio Olimpic rezultatom 4:1. Četiri gola viđena su u susretu FK Krupe Krupa na Vrbasu i Radnika iz Bijeljine (2:2). Na dva susreta viđena su po dva gola. Čelik i Sarajevu su u Zenici odigrali 1:1, a u derbiju kola na Grbavici Željezničar je savladao Široki Brijeg rezultatom 2:0. 

U trećem kolu viđena je nekoliko prelijepih golova na terenima širom Bosne i Hercegovine, a ovo je najljepših pet. 

5. Jasmin Mešanović (Zrinjski-Olimpic 4:1)

Jasmin Mešanović je nakon ispucavanja golmana Kozića primio sjajno jednu loptu, pretrčao čitavu odbranu Olimpica i vrhunski matirao gostujućeg golmana i sjajnim golom postigao hat-trick.



4.  Matija Katanec (Zrinjski-Olimpic 4:1)

Nemanja Bilbija izveo je korner, a lopta se odbila do Kataneca koji ju primio na prsa na oko 11 metara od gola Olimpica i sjajno šutirao iz voleja. Gostujući golman nije imao šanse. 



3. Goran Brkić (Mladost Doboj-Kakanj-Metalleghe 3:2)

Goran Brkić postigao je dva gola u ljepotici kola. U 61. minuti igre sjajno je pobjegao svom čuvara i sa oko 20 metara pogodio u donji lijevi ugao za vodstvo Mladost od 3:1. 



2. Aleksandar Radulović (Mladost Doboj-Kakanj-Metalleghe 3:2)

Radulović je protiv Mladosti imao svoj dan, te je postigao dva prelijepa gola. U samom finišu utakmice fudbaler tima iz Jajca izveo je slobodni udarac sa vrha šesnaesterca, te je pogodio desne rašlje i ostavio domaćeg golmana ukupanog. 



1. Aleksandar Radulović (Mladost Doboj-Kakanj-Metalleghe 3:2)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi gol Radulovića na utakmici u Kaknju će kandidirati za jednog od najljepših golova sezone. Šutirao je sa preko 30 metara nakon što je sam sebi namjetio loptu i pogodio u lijeve rašlje. Golman Mladosti učinio je sve da odbrani ovaj udarac, ali nije bio ni blizu. 



Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi