Karačić: Od igrača tražim gard pobjednika, tako ćemo se postaviti

Široki Brijeg gostuje u Banovićima

Karačić: Od igrača tražim gard pobjednika, tako ćemo se postaviti

Danas su na rasporedu utakmice 1/16 finala Kupa BiH, a voljom žrijeba u ovoj fazi takmičenja Široki Brijeg će igrati protiv Budućnosti.

U posljednje vrijeme Širokobriježani ne bilježe baš najbolje rezultate, no u susretu s federalnim prvoligašem svakako su favoriti i sve osim pobjede "plavo-bijelih" bilo bi ravno iznenađenju.

Po prvi put na klupi Širokog Brijega bit će ujedno i novi trener Toni Karačić koji je prethodnih godina radio kao selektor juniorske reprezentacije BiH.

"Ne možemo pobjeći od uloge favorita u današnjoj utakmici, samim time što igramo u Premijer ligi BiH. Međutim, svjesni smo kako Kup takmičenja znaju biti varljiva, opasna, i slabije momčadi često znaju iznenaditi favorite. Od igrača tražim gard pobjednika i tako ćemo se danas postaviti u Banovićima. Sigurni u svoju kvalitetu i prolazak dalje", kazao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Posljednji put Široki Brijeg i Budućnost su se sastali 2011. godine kada se klub iz Banovića takmičio u Premijer ligi BiH.

Utakmica se, podsjetimo, igra danas s početkom u 17:30 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Jedan od najvecih grobara BH nogometa i velika neznalica . Kada je bio selektor U19 obogatio se klosa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi