Sprema li se veliki transfer: Kovačević moguće pojačanje Fenerbahčea?

Bh. reprezentativac je trenutno kapiten Korone Kielce

Sprema li se veliki transfer: Kovačević moguće pojačanje Fenerbahčea?

S. Mlaćo

Iako Koroni ne ide ove sezone baš najbolje, njen kapiten, bh. reprezentativac Adnan Kovačević pruža kvalitetne partije.

Kovačević je ljubimac navijača Korone, brzo je stekao simpatije svih u i oko kluba, a njegove dobre igre prepoznao je i selektor naše nogometne reprezentacije Robert Prosinečki.

Prosinečki je Kovačevića pozvao i za duele sa Italijom i Lihtenštajnom, te se očekuje da će ovaj 26-godišnji stoper večeras naći se u početnoj jedanaestorci protiv Azzura.

Ugovor sa Koronom ističe mu na ljeto naredne godine, te je jasno da i u Koroni razmišljaju o transferu. Turski mediji prenijeli su danas da je Kovačević interesantan slavnom Fenerbahčeu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno da će turski tim pokušati dodatno pojačati na zimu za nove izazove, a trenutno se nalazi na drugom mjestu Super lige sa 20 osvojenih bodova. Lider je Sivasspor sa bodom više.

Podsjetimo, Kovačević je u Koronu stigao iz FK Sarajevo, a nosio je i dres mlade reprezentacije naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi