Sprema se remont u Herthi, odlazi i Ibišević?

Bit će promjena

Sprema se remont u Herthi, odlazi i Ibišević?

Edmir Škorić

Budućnost Vedada Ibiševića u Herthi je neizvjesna, s obzirom da bivši bh. reprezentativac ima 35 godina.

Od jula 2016. godine je Ibišević u Herthi, a unatoč tome što je ušao u pozne godine, ima i dalje želju da igra. Međutim, postavlja se pitanje hoće li bh. napadač ostati u Berlinu i naredne sezone.

Herthin novi trener Bruno Labbadia mogao bi ostati bez većine igrača. Per Skjelbred vraća se u Norvešku, a po svemu sudeći uz Ibiševića, Herthu bi mogli napustiti i Salomon Kalou, Alexander Esswen, Peter Pekarik i Thomas Kraft.

Također, čini se da će se Marius Wolf i Marko Grujić vratiti u svoje klubove Borussiju Dortmund i Liverpool odakle su stigli u Berlin na posudbu.

"Pripreme za sljedeću sezonu vjerojatno će biti vrlo kratke. Dobro uvježbani timovi imaju prednost tamo. Kao trener želite da ne bude promjena, ali...", kazao je Labbadia, nagovijestivši da će biti dosta odlazaka iz tima na kraju sezone.

Ipak, Labbadia i Ibišević imaju dobar odnos, sarađivali su i u Stutgartu, a sam naš napadač ima riječi hvale za trenera, pa ukoliko bude imalo želje za nastavkom saradnje, nema sumnje da će dogovor biti postignut.

"Ako dobijete trenera koji je bio nekada napadač, onda vam to puno pomaže. Razvio sam se dosta zahvaljujući Labbadiji i on me učio boljim napadačem", kazao je Ibišević.

Zapravo, njegov odlazak iz Herthe je već bio gotov posao, ali Bosanac pokazuje da uprkos svojih 35 godina nije izgubio instinkt da postigne gol. Vedator je postigao tri gola u 16 utakmica. Nakon 331 Bundeslige i 123 gola, to još ne bi trebalo biti gotovo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zdrav sam, zabavljam se. Želim nastaviti igrati. To je presudna stvar", dodao je Ibišević.

Ne ostane li u Herthi, Ibiševića ćemo gledati u nekom drugom dresu, a sve su prilike da će to biti još jedan njemački tim. Ranije je, pored navedenog Stuttgarta, igrao i za Hoffenheim i Alemaniju Aachen. U mladosti je nastupao i za PSG te neke američke timove na početku karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi