Spremni na sve samo da se sezona nastavi: La Liga će svakom klubu platiti privatni let na utakmice

Čekaju samo zeleno svjetlo

Spremni na sve samo da se sezona nastavi: La Liga će svakom klubu platiti privatni let na utakmice

Endin Čaušević

Španci se uveliko spremaju za nastavak takmičenja u La Ligi koji je planiran za 12. ili 19. juni.

La Liga je prekinuta prije dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa koja je u Španiji napravila dosta problema, ali se stvari lagano vraćaju u normalu. Klubovi u Španiji žele da se sezona nastavi, te od prošle sedmice imaju dozvolu da treniraju u svojim trening centrima.

Jasno je da i čelnici La Lige žele da se sezona nastavi zbog novca za TV prava, te sada čekaju samo zeleno svjetlo od vlade kako bi odredili tačan datum povratka utakmica.

Prema posljednjim informacijama La Liga će se nastaviti 12. ili 19. juna i sve je spremno za nastavak što se tiče klubova. Također, jasno se vidi koliko u Španiji žele da se sezona nastavi jer je La Liga spremna na sve samo da se sezona završi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno čelnici La Lige prve raspored kako će sve funkcionisati što se tiče putovanja ekipa, karantina, te termina utakmica. La Liga će platiti privatne letove za svaki klub, a plan je da ekipe svaka 72 sata igraju utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti