Spriječena tragedija na utakmici Albanije i Izraela

Uhapšeni pripadnici ISIS-a

Spriječena tragedija na utakmici Albanije i Izraela

Kvalifikacijska utakmica između Albanije i Izraela iz sigurnosnih razloga je odigrana u Elbasanu.

Albanci su uoči same utakmice obavijestili FIFA-u da strahuju od terorističkih napada, a tragedija na stadionu u Elbasanu se uistinu mogla desiti da nije u posljednji čas spriječena od strane Mossada. 

Agenti izraelske tajne službe su  pratili pripadnike ISIS-a koji su se planirali raznijeti na stadionu. Mossadova akcija je rezultirala uhićenjem četvorice Albanaca koji su namjeravala nabaviti eksploziv i unijeti ga na stadion. 

U ovoj akciji uhapšen je terorist ISIS-a koji je sudjelovao u borbama u Siriji na strani tzv. Islamske države, a navodno je upravo on trebao biti mozak operacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U meču kojeg je osiguravalo 2.000 policajaca Izrael je slavio sa 3:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi