Bivši Orao žali što nije na terenu: "Nokautirao bih Xhaku i Shakirija, sigurno bih se osvetio"

Iznenadio Švicarce svojom izjavom

Bivši Orao žali što nije na terenu: "Nokautirao bih Xhaku i Shakirija, sigurno bih se osvetio"

E. Čaušević

Reprezentacija Srbije u petak igra odlučujući meč grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Švicarske i već sada je jasno da Orlovima odgovara samo pobjeda da prođu dalje. Pred ovaj meč oglasio se i nekadašnji reprezentativac Zdravko Kuzmanović koji je uzdrmao javnost svojim riječima.

Od Srbije se očekivalo mnogo više u prve dvije utakmice grupne faze, a to se posebno odnosi na meč protiv Kameruna koji je završen rezultatom 3:3 i ako je Srbija vodila s čak 3:1 pola sata prije kraja.

No, pobjeda Brazila protiv Švicarske ostavila je Orlove u igri za osminu finala, a konačno odluka će pasti u petak u direktnom okršaju Srbije i Švicarske za drugo mjesto u ovoj grupi.

Skoro identičan scenario gledali smo i prije četiri godine u Rusiji kada je Švicarska uspjela na kraju da pobijedi sa 2:1 i plasira se u nokaut fazu i pošalje igrače Srbije kući.

[twitter]https://twitter.com/UtdInterest/status/1595037926672707586[/twitter]

Tada su u centru pažnje bili Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri koji su bili strijelci za Švicarsku, ali su izazvali totalni haos među navijačima Srbije jer su proslavili pogodak isticanjem dvoglavog orla koji je zaštitni znak za Albaniju.

Oglasi

Sudbina je htjela da se Srbija i Švicarska i na Mundijalu u Kataru bore u zadnjem kolu za plasman u nokaut fazu i jasno je da nas očekuje spektakularan okršaj ovih selekcija.

Sigurno je da će na terenu biti dosta varnica jer se i u medijima pokušava što više "zakuhati" atmosfera, a to je najbolje pokazala izjava nekadašnjeg reprezentativca ove zemlje Zdravka Kuzmanovića.

Kuzmanović je pred meč Srbije i Švicarske dao izjavu za švicarski portal 20 Minuten, te je iznenadio tamošnju javnost s onim što je rekao o Xhaki i Shaqiriju.

"Isticanje dvoglavog orla u toj utakmici je bila baš sramota i tužno je bilo to sve gledati. Sport i politika moraju da se odvoje i vaši reprezentativci to nisu uradili. Da sam bio igrač Srbije na tom Mundijalu vjerovatno bih nokautirao ili Xhaku ili Shaqirija. To bih uradio i na ovoj utakmici ako oni to ponove", rekao je Kuzmanović i dodao.

Oglasi

"Iskreno ću reći da Švicarci trebaju biti spremni na sve jer Srbija nema šta da izgubi. Ne znam hoće li kosti izdržati, ali prije četiri godine sve provokacije počele su sa švicarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije i sve je bilo isplanirano. Ne možemo zaboraviti to što se desilo u Rusiji. Ima ona lijepa izreka: 'Svakog sretneš dva puta u životu'".

"Nadam se da će sve proteći mirno, ali ne bih precrtao mogućnost da igrači Srbije spreme neku osvetu za sve to. Da sam ja još igrač sigurno bih to uradio. Bit će baš emotivno i sigurno nas čeka odlična utakmica. Ne vjerujem da su momci koji su tu bili prije četiri godine lako prešli preko svega".

Ovaj 35-godišnjak inače je rođen u švicarskom Thunu i u mlađim kategorijama je nastupao za Švicarsku, ali potom je odlučio da promijeni sportsko državljanstvo i obuče dres Srbije za koju je upisao 51 nastup.

Kuzmanović je igrao za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi kada se ova reprezentacija oprostila od Mundijala također u grupnoj fazi iako su senzacionalno savladali tada Njemačku, ali im to nije bilo dovoljno.

Utakmica između Srbije i Švicarske igra se u petak od 20 sati na stadionu 974 u Dohi gdje nas čeka spektakl.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# TIM UTA GR BOD
1. Brazil 2 3:0 6
2. Švicarska 2 1:1 3
3. Kamerun 2 3:4 1
4. Srbija 2 3:5 1

Srbiji odgovara samo pobjeda, dok Švicarci i s remijem mogu proći dalje.

I Kamerun je u igri, ali mora napraviti senzaciju protiv Brazila i nadati se remiju Srbije i Švicarske.

Top Komentari

emial766
Nadam se da ce opet istu stvar vam uradit. Zabit i orla i na kraju pjevat Kosovo Kosovo Kad vi provocirate to je ok? Zastava, prsti itd Pun mi vise racku ocih ceta.
5 2
Pitam se zasto mi brisete moj komentar a ne brisete komentar Hamza Vovode koji je pun mrznje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi