Srbija 'bruji' o ofsajdu kojeg igrači nikada neće zaboraviti: Sudac nije znao osnovno pravilo!

Obrukao se

Srbija 'bruji' o ofsajdu kojeg igrači nikada neće zaboraviti: Sudac nije znao osnovno pravilo!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije nakon što su u susretu osmine finala ovog takmičenja porazili ekipu Bačke Topole sa 4:1. 

Ovaj susret odjeknuo je kao bomba kod srbijanskih medija, a glavni razlog nije lijep fudbal već jedna nestvarna sudijska pogreška.

Na samom početku susreta, tačnije u 16. minuti, odbrana Crvene zvezde je pogriješila, lopta je došla do napadača gostiju koji je krenuo prema golu, ali u tom trenutku je, na iznenađenje svih, pomoćni sudac digao zastavicu i dosudio ofsajd. Glavni sudac je uvažio njegovu odluku te je dosudio ofsajd i oduzeo loptu gostima.

Naravno, nikome nije jasno kako sudac nije znao za to da ofsajda nema ako igrač iz jedne proslijedi loptu igraču iz druge ekipe. Očigledno da nije bio upućen u jedno od osnovih pravila fudbalske igre, ali nakon ovoga će sigurno naučiti...

Top Komentari

RodjeniRA
Vlaška posla i stimanje ciganima...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi