Piksi ponizio Nemanju Vidića: "U čemu je problem da sam uzeo i 116 miliona eura?"
Foto - EPA

Sukob velikih legendi

Piksi ponizio Nemanju Vidića: "U čemu je problem da sam uzeo i 116 miliona eura?"

Midhat Šljivak

Sukob Dragana Stojkovića Piksija i Nemanje Vidića se nastavlja. Nakon prozivke Vidića i kratkog odgovora selektora Srbije, Stojković je odlučio da čuvenom defanzivcu 'pokaže gdje mu je mjesto'.

Dragan Stojković Piksi uputio je žestok odgovor Nemanji Vidiću na optužbe koje je legendarni defanzivac iznio prema njemu u javnim nastupima.

Vidić je prozvao selektora Srbije i njegov stručni štab da uzimaju milione eura za rad u reprezentaciji, a Piksi tvrdi da ga to ne vrijeđa, posebno ne riječi od čovjeka koji ne radi ništa.

"Ne može da me povrijedi neko kao on koji ne radi ništa. Ružno je ono što rekao i iskazao je veliko nepoštovanje prema meni. Ja mu nisam mogao pomoći da postane predsjednik Saveza. Ti komentari ne priliče njemu, veliko je fudbalsko ime, poštovao sam ga i lijepo govorio o njemu", rekao je Piksi i nastavlja:

"Zatečen sam njegovim neznanjem. Spominje 16 miliona, ali prvo mora da se informiše. Treba neko da mu objasni za što je uložen taj novac".

Oglasi

"Da bi mogao znati mora doći na sjednicu Skupštine, čiji je član. Nikad nije bio, niti će biti. Nismo svi sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi na drugim mjestima i ružno je da se moje ime spominje u takvom kontekstu. Može da me kritikuje u radu, ali napravio je autogol jer je sve mogao reći ranije, a ne dan-dva pred žrijeb gdje smo ponosno predstavljali Srbiju."

Poručio je da Vidića ne treba biti briga da li je on zaradio 16 ili 116 miliona eura.

"Mora stati iza svojih riječi jer je ovo klasična obmana i zbunjivanje javnosti. On sebi ne smije dozvoliti tako nešto. Da sam zaradio ne 16, već 116 miliona eura, u čemu je problem? Čiji je to novac? Ko je pare unio u Savez? Nije to državni novac!"

"Mogu tačno da kažem koliko smo zaradili, ali čemu to? Postoje organi koji sve znaju. Ne znam je li Nemanja izmanipulisan i da li ga neko navodi da kaže tako nešto", riječi su Dragana Stojkovića Piksija.

Oglasi

Raspored utakmica selekcije Srbije na EP

Kuglice na žrijebu u Hamburgu spojile su selekciju Srbije sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

Odmah po okončanju žrijeba znao se i raspored utakmica, a Orlovima neće biti nimalo lako da dođu do nokaut faze takmičenja jer nemaju ulogu favorita, posebno zbog skromnih igara u posljednje vrijeme.

Srbija prvenstvo otvara 16. juna u Gelsenkirchenu protiv Engleske, a četiri dana kasnije 20. juna, slijedi balkanski derbi sa selekcijom Slovenije koji se igra u Minhenu.

Pet dana kasnije Allianz Arena u Minhenu domaćin je utakmici Srbije i Danske i ta bi utakmica mogla biti odlučujuća.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula, a 10 je gradova domaćina najboljim selekcijama Starog kontinenta.

Top Komentari

Mel_Glupson
Jest ga ponizio svaka mu cast hahah ponizim vam žene magarci novinari
1 0
BosanskaSvedska
A joj jes jedan drugog handri
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti