Umjesto Zeničanina na klupi reprezentacije Srbije drugi stručnjak iz BiH?

Buvač kandidat za selektorsku poziciju

Umjesto Zeničanina na klupi reprezentacije Srbije drugi stručnjak iz BiH?

Danas je Mladenu Krstajiću uručen otkaz na poziciji selektora reprezentacije Srbije, a svima je jasno da mu je "glave došao" debakl protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tako se 45-godišnji Zeničanin oprostio od kormila "Orlova", a FSS je krenuo u potragu za novim selektorom nacionalnog tima.

Špekulacije su počele, a vrlo brzo se u medijima pojavilo ime Ljubiše Tumbakovića, stratega koji je prije nekoliko dana dobio otkaz na klupi Crne Gore zbog bojkotovanja utakmice sa Kosovom.

Ubrzo se ponovo u vezu sa preuzimanjem selektorske pozicije u Srbiji počeo povezivati i Dragan Stojković Piksi, a nakon njega i Jokanović i mnogi drugi.

Sada srbijanski mediji (prije svega Teleks.info) tvrde da je jedan od kandidata za novog selektora Srbije nakadašnja desna ruka Jurgena Kloppa Željko Buvač.

Ovaj stručnjak rođen u Omarskoj nadomak Pijedora je bez angažmana od kada je prošle godine odlučio izaći iz sjene trenera Liverpoola i napustiti Anfield.

Špekulisalo se da bi Buvač mogao prvu pravu šansu da se dokaže kao šef struke dobiti u Schalkeu, ali od toga nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, sada bi odmah mogao uploviti u trenerske vode.

Inače, Buvač je sa Kloppom sarađivao od 2001. do prošle godine - u Mainzu, Borussiji Dortmund i Liverpoolu.

Top Komentari

Sejo1979
Tako se to radi jedna blamaza veca i otkaz odma nema zajebancije tako i treba da se da do znanja igracima i treneru da je drzavna reprezentacija svetinja nadam.se da cemo imi.jednog dana doci.pameti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi