Slaviša Jokanović prvi kandidat za selektora Srbije
(Foto: EPA)

Orlovi biraju nasljednika Mladenu Krstajiću

Slaviša Jokanović prvi kandidat za selektora Srbije

Midhat Šljivak

Mladen Krstajić jučer je smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Srbije.

Njemu je katastrofalan poraz od Ukrajine (5:0) na kraju presudio i Fudbalski savez Srbije je odlučio da potraži drugo rješenje na selektorskoj poziciji.

Prema navodima Telegrafa, glavni kandidat za preuzimanje Orlova je Slaviša Jokanović, nekadašnji menadžer Watforda i Fulhama.

Čelnici FSS-a kontaktirali su ovog 50-godišnjeg stručnjaka, a ovaj je postavio svoje uslove koji će u narednom periodu biti razmotreni.

Slaviša Jokanović je radio zaista sjajan posao u Engleskoj. Uveo je Watford i Fulham u Premier ligu, a vodio je tim iz Londona tokom protekle sezone kada ga je zamijenio Claudio Ranieri.

Miljenik je navijača ovog tima. Bili su izuzetno ljuti kada mu je uručen otkaz, a dolazak Jokanovića na klupu Srbije bi razveselio dobar dio ljubitelja fudbala u susjedstvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored Jokanovića kandidati za selektorsku poziciju su, prema navodima Telegrafa još Ljubiša Tumbaković, te Ivan Jovanović i Vladimir Ivić.

Top Komentari

Robijasis1000
O cemu vi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi