Nezaboravan autogol obilježio veliko iznenađenje u Kupu Srbije

Nevjerovatno

Nezaboravan autogol obilježio veliko iznenađenje u Kupu Srbije

Midhat Šljivak

FK Crvena zvezda i Smederevo plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije. Dok je Crvena zvezda lagano savladala kao gost Trayal Kruševac s 6:0, TSC je iznenađujuće nakon penala ispao od Smedereva u susretu koji je obilježio nevjerovatan autogol gostiju.

Smederevo je nakon penala savladalo TSC Bačka Topola s 5:4 (1:1) i plasirao se u osminu finala Kupa Srbije.

TSC je kroz kompletnu utakmicu bio bolji rival. Međutim, propustili su brojne šanse, da bi u 69. minuti stigla kazna i to na nevjerovatan način.

Defanzivac gostiju Dušan Cvetinović postigao je nevjerovatan autogol. Pokušao je vratiti loptu golmanu, učinio je to veoma nespretno i lopta je završila u mreži za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Ipak, TSC je uspio izvući penale. Vlalukin je u 76. minuti pogodio za 1:1 i meč je odlučen udarcima s 11 metara. Domaći tim je bio precizniji i slavio je s 5:4.

Oglasi

Crvena zvezda je u Kruševcu deklasirala Trayala. Bilo je 6:0 za šampiona Srbije.

Spasojević je u devetoj minuti zatresao vlastitu mrežu za vodstvo Zvezde od 1:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je beogarski tim potpuno pregazio rivala. Postigli su još pet pogodaka i na kraju su slavili s uvjerljivih 6:0, te su prošli dalje.

Golove za crveno-bijele postigli su Ndiaye, Šljivić dva, Knežević i Mijatović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi