Švicarski šamar 'Delijama' i Crvenoj zvezdi: "Ništa strašno"
Foto - Nebojsa Parausic MN Press

Švicarski šamar 'Delijama' i Crvenoj zvezdi: "Ništa strašno"

M. Šljivak

Crvena zvezda je u 2. kolu Lige prvaka na 'Marakani' remizirala sa švicarskim prvakom Young Boysom (2:2), a nakon utakmice su novinari iz ove zemlje dali pravi šamar famoznim navijačima beogradskog tima 'Delijama'.

Crvena zvezda i Young Boys odigrali su meč bez pobjednika u Beogradu. Bilo je 2:2 pred 50.000 navijača na stadionu Rajko Mitić, no beogradsko gostovanje nije previše impresioniralo Švicarce.

Ugledni Blick piše kako ekipa Young Boysa nije doživjela ništa strašno na 'ozloglašenom' gostovanju i da navijači nisu napravili ništa posebno.

"Ni zvižduci Delija, vatrenih navijača Crvene zvezde kada su igrači Young Boysa izlazili na zagrijavanje kroz tunel, nije bio zastrašujući. Isto je bilo i na početku utakmice. Navijači Maccabija u Haifi definitivno su bili glasniji", piše Blick.

Ovo je svakako pravi šamar švicarskim medijima prema navijačima Crvene zvezde koji su došli u velikom broju kako bi poveli svoj tim prema prvim bodovima u Ligi prvaka.

Oglasi

Apsolutno su svi očekivali trijumf. Ipak, Young Boys je odigrao dosta dobar meč i da bude bliži pobjedi i mogu žaliti što nisu slavili.

U tome ih je spriječio Bukari pogotkom za 2:2 u 88. minuti utakmice i svakako će revanš između ovih ekipa biti itekako bitan u borbi za treću poziciju na tabeli.

U grupi G Lige prvaka Manchester City je prvi sa šest bodova, RB Leipzig ima 3, a Young Boys i Crvena zvezda po jedan uz istu gol-razliku od tri data i pet primljenih golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U narednom kolu koje se igra 25. oktobra Young Boys dočekuje Manchester City, a Crvena zvezda ide na gostovanje u Leipzig.

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
+ ovih navijaci young boysa divljaju i napadaju ljude po gradovima sto nemaju neke huligane i mirne ljude napadaju i prave se jaki, zasto se nisu u beogradu tako ponasali, pa znaju sta bi bilo hahaha ee to ti je slika svicaraca! Sramota od ljudi, tamo su se trebali ku*citi! Lako je napadafi po drugim gradovima normalne navijace sro nista nemaju sa huliganom zajedno hahaha!
0 0
xX_Bosnian_Bull_Xx
Jarane svicarci i druge medije svasta pricaju i pisu hahahahaha! Evo bas sad vidio kako su oni u top 10 drzava najprijatniji ili najmirniji zemalja na svijetu hahahaha! A oruzje prodavaju da se ljudi rokaju i ratuju, svaki dan ss cuje policija, nasilje, droga i druge probleme su normalni svaki dan! Pa cak bosna je mirnija i prijatnija od svice, ono sto u svajcarakoj za 1 mjesec se desi zbog kriminala i budala se ne desi za 1 godinu u bosni! Pusti njihove medije ba hahaha oni su u krugu sa laznjicima i rusitelja svijeta, nista drugo, suprotno od dobro su oni, samo se drugim pokazivaju kao dobro!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi