Potpuni haos u fan zoni Srbije: Tip ušetao među Srbe sa zastavom Albanije, odmah je sve proključalo
Nestvarne scene u Gelsenkirchenu (AP Photo/Martin Meissner)

Nevjerovatne scene

Potpuni haos u fan zoni Srbije: Tip ušetao među Srbe sa zastavom Albanije, odmah je sve proključalo

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije večeras od 21 sat u Gelsenkirchenu igra meč 1. kola Evropskog prvenstva protiv Engleske. Nekoliko sati pred utakmicu na ulicama ovog njemačkog grada zabilježen je ogroman broj incidenata.

Incident za incidentom dešavaju se u Gelsenkirchenu gdje večeras od 21 sat svoj susret igraju Srbija i Engleska. Jedan od najvećih desio se u fan zoni srpskih navijača.

Nepoznata osoba uletjela je u fan zonu sa zastavom Albanije. Uslijedio je potpuni haos.

Došlo je do fizičkog obračuna između navijača Srbije i čovjeka sa zastavom Albanije. Ona mu je oduzeta i potom zapaljena.

Policija je na kraju reagovala. Uspjeli su smiriti strasti, no nije poznato šta se desilo s čovjekom koji je ušao sa zastavom među navijače Srbije.

Oglasi

Prethodno je na ulicama Gelsenkirchena zabilježeno nekoliko tuča između engleskih i srpskih navijača. Nekoliko osoba je povrijeđeno.

Večerašnji meč između Srbije i Engleske proglašen je utakmicom visokog rizika. Strahuje se od ultrasa iz Srbije.

Englezi su upozorili svoje navijača da ne ulaze u sukobe sa Srbima i da ne nasjedaju na provokacije. Međutim, očigledno ih nisu poslušali i došlo je do sukoba.

Nijemci su također posebnu pažnju stavili na ovu utakmicu. Angažovane su dodatne policijske snage i pokušat će se spriječiti eventualni neredi koje najavljuju Englezi.

Bitka na tribinama što se navijanja tiče bit će sigurno žestoka. Nadamo se svakako da će sve proći bez ikakvih problema i u sportskom duhu.

Oglasi

Duel Srbije i Engleske igra se od 21 sat. Glavni sudija je legendarni Italijan Daniele Orsato, a pomoćnici su mu Ciro Carbone i Alessandro Giallatini.

Ulogu četvrtog sudije ima Slovak Ivan Kružliak, a u VAR sobi je po mnogima najbolji sudija za video tehnologiju Massimiliano Irrati.

Podsjetimo, u grupi sa Engleskom i Srbijom još su selekcije Slovenije i Danske.

Engleska je naravno apsolutni favorit ove grupe. Mnogi ih smatraju i najvećim favoritima Evropskog prvenstva, no vidjet ćemo šta će se dogoditi do kraja prvenstva.

Top Komentari

gojazni_shljivack
Genocidni demoni.
3 1
topnik1980
Usmrdili pola evrope koljacki cetnici
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi