Akter čuvene srpsko-hrvatske bruke u Zagrebu: "Taj Hrvat mi nije prijatelj, u pravu je što se stidi"

Događaj od prije 25 godina

Akter čuvene srpsko-hrvatske bruke u Zagrebu: "Taj Hrvat mi nije prijatelj, u pravu je što se stidi"

Admin Čaušević

Srbija je posljednji put na Evropskom prvenstvu nastupila prije 24 godine. Tada su se takmičili pod imenom Jugoslavija, a u baražu su izbacili Hrvatsku zahvaljujući golu u gostima, tačnije 2:2 u Zagrebu.

Susret na Maksimiru je obilježila sada već čuvena sramotna scena u kojoj su glavni protagonisti bili Robert Jarni iz Hrvatske te Zoran Mirković iz Srbije.

Tada je Mirković uhvatio za međunožje Jarnija poslije čega mu je sudija Jose Maria Garcia Aranda dao crveni karton, ali su Srbi svejedno uspjeli proći na Euro.

Od tog događaja prošao je četvrtv vijeka, a sada se cijele situacije prisjetio Mirković koji je kazao da uopšte nije prijatelj s Jarnijem te da se u međuvremenu nisu čuli oko cijelog događaja.

"Napravio sam veliku glupost. Vodili smo sa 2:1, sve je bilo pod našom kontrolom, a onda smo u velikoj mjeri zbog mog isključenja ušli u rizik", rekao je Mirković za Sportal te dodao:

"Ja i Jarni nismo prijatelji, ni sportski, ni ovako. Ali u pravu je i on što se stidi tog slučaja, očito svjestan da je to bila obostrana glupost. Na kraju krajeva, prošle su tolike godine, pa možda treba to upotpunosti staviti u zaborav".

Oglasi

Nekada odlični defanzivac je kazao da da se u međuvremenu nikad nije vidio s Jarnijem: "Ne, niti smo se ikada vidjeli posle toga, niti smo pričali. Ne".

Prije nekoliko godina sam Jarni je rekao da ne bi imao problema da sjedne s Mirkovićem i popriča oko svega.

"Stvari koje se dogode na terenu, tamo i ostaju. Bar to pravilo za mene oduvijek vrijedi", poručio je nekadašnji lijevi bek.

Inače, utakmica na Maksimiru igrana u oktobru 1999. godine je na neki način bio meč života pogotovo pošto su obje zemlje izašle iz ratnog sukoba.

Zanimljivo da nakon toga Hrvatska nije propustila niti jedno Evropsko prvenstvo, dok se Srbija nije plasirala niti na jedan kontinentalni turnir sve do Njemačke 2024. godine.

Top Komentari

vedin
Klasični chetalj koji napravi glupost pa krivi druge!
0 1
velaMo
Nije mi jasno čega da se Jarni stidi .Ti isto bi mogao reći Joe Šimunić za onaj prekršaj u Beogradu da treba Sulejmani da se stidi što odleti u 3pm ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi