Srbi provociraju Slovence tamo gdje su najslabiji: "U jedan glas se čulo Luka Dončić"
Provokacije Slovenaca pred meč u Minhenu (Foto: AFP)

Provokacije pred utakmicu

Srbi provociraju Slovence tamo gdje su najslabiji: "U jedan glas se čulo Luka Dončić"

Midhat Šljivak

Srbija i Slovenija danas u Minhenu igraju meč 2. kola Evropskog prvenstva, a pred ovaj meč navijači Orlova odlučili su provocirati protivničke fanove skandiranjem imena Luke Dončića.

Minhen je domaćin današnje utakmice Srbije i Slovenije u drugom kolu prvenstva Evrope. Srbija će imati ogromnu podršku u ovom duelu, a navijači Orlova našli su zanimljiv način da provociraju protivnike.

Za to su iskoristili ime jednog od najboljih košarkaša današnjice Luke Dončića. Na trgu u Minhenu čuju se povici: "Luka Dončić jedan je od nas."

Slovenačka košarkaška zvijezda porijeklom je s Kosova. Njegov otac Saša Dončić potiče iz srpske porodice, ali je kao i Luka rođen u Sloveniji.

Ipak, Srbi porodicu Dončić smatraju svojom. Zbog toga su danas i odlučili provocirati protivnike na trgu u Minhenu i učinili su to na zanimljiv način.

Oglasi

Luka se oglasio pred ovaj meč. Poželio je sreću nacionalnom timu i prolaz u naredni krug takmičenja.

Današnji meč Slovenije i Srbije počinje od 15 sati. Sudit će ga Rumun Istvan Kovacs s pomoćnicima Vasileom Marinescuom i Ovidiuom Arteneom. Četvrti sudija je Espen Eskas iz Norveške, a VAR sudija Nizozemac Pol van Boekel.

Podsjetimo, u prvom kolu Srbija je poražena od Engleske s 1:0, dok je Slovenija remizirala sa selekcijom Danske (1:1).

Oglasi

Stojković tvrdi da Srbija nije favorit

Selektor Srbije Dragan Stojković tvrdi da u ovom meču njegova selekcija nije favorit.

"Nismo favoriti. Slovenija je jak tim i ko god misli da je s njima lako, taj se vara. Matjaž Kek je odličan trener i ima tim koji svakom može napraviti problem", rekao je Stojković i dodaje:

"Mi želimo pobijediti i učinit ćemo sve da to napravimo. Ne bih bio ovdje da ne vjerujem u tom. Poštujemo Slovence, ali vjerujem u trijumf", poruka je selektora Srbije.

Napadač Aleksandar Mitrović zna dobro šta je najveća vrlina Slovenaca.

"Timska igra im je najveći kvalitet. Znamo sve o njima, kao i oni o nama. Nema tu nekih iznenađenja. Mi ćemo pokušati iskoristiti greške i doći do pobjede", rekao je Mitrović.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Njih hebe identifikacija,geografija,u glavnom puno stvari
1 0
koraj
Ima jedno staro prorocanstvo koje kaze da ce srba ostati tek toliko da mogu stati pod jedan maslacak, i to bez da se guraju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi