Gaf UEFA press službe: Zastavom Hrvatske najavili utakmicu Srbije

Greška u zvaničnom newsletteru je brzo popravljena, ali nezadovoljstvo Srba je sve veće

Gaf UEFA press službe: Zastavom Hrvatske najavili utakmicu Srbije

Admin Čaušević

Srbija u 2. kolu Evropskog prvenstva igra susret sa Slovenijom i potreban im je trijumf ukoliko žele da se domognu nokaut faze. Pred susret dvije "ex-yu" selekcije UEFA je napravila gaf tako što je srpsku zamijenila hrvatskom zastavom.

Srbi su izuzetno nezadovoljni dešavanjima van terena od strata Evropskog prvenstva, prvenstveno ponašanjem navijača Albanije, a od jučer i Hrvatske.

Čak su i najavili odlazak za Evropskog prvenstva ukoliko UEFA nešto ne poduzme, a posljednjih propust krovne fudbalske organizacije Starog kontinenata će ih dodatno razljutiti.

Naime, u zvaničnom newslatteru kojim se najavljuje program za četvrtak, 20. juni umjesto srpske press služba UEFA-e je stavila hrvatsku zastavu.

Program svojom utakmicom otvaraju Slovenija i Srbija. Njihov meč se igra od 15 sati na stadionu u Minhenu, a gaf UEFA-e nije prošao nezapaženo.

Srbima se sigurno nije svidjelo što je umjesto srpske stavljena hrvatska zastava. Uvidjevši šta su uradili iz UEFA-e su brzo reagovali i uklonili grešku.

Oglasi

Rivalstvo između Hrvatske i Srbije ogromno na svim poljima i ovakve UEFA-ine greške sigurno ne idu u prilog posljednjim dešavanjima.

Gaf UEFA-e sa hrvatskom zastavom

Tokom utakmice Hrvatska - Albanija moglo se čuti skandiranje "Ubij, ubij Srbina" zbog čega su iz FS Srbije najavili i radikalni potez u vidu napuštanja Eura.

"FSS će zahtijevati od UEFA najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja", poručio je generalni sekretar Jovan Šurbatović.

"Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači", dodao je on.

Dosadašnja praksa je pokazala da je kazna za FS Albanije i FS Hrvatske neminovnost. Uglavnom se radi o novčanom kažnjavanju, pa ostaje da se vidi da li će to biti po ukusu Srba.

Top Komentari

FCBFCBFCB
Ceka se komentar Kurcica ( Vucica ) na ovo!!! Kako je ovo napad nacisticke njemacke na Srbiju i da ce to on svim sredstvima braniti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi